Nu starter forvandlingen af Havdrup Bymidte

Nu starter arbejdet op, der skal forvandle Havdrup Bymidte til et attraktivt byrum med plads til udfoldelse og leg for både ældre og unge.

Borgerne i Havdrup kan godt begynde at glæde.

I starten af august starter projektet ’Vi hjerter Havdrup’ nemlig op – et projekt, der binder stationspladsen sammen med centergaden, så det hele forvandles til en indbydende og moderne bymidte, skriver Solrød Kommune i en pressemeddelelse.

- Mere konkret bygger projektet på en grundtanke om, at hjemme er der, hvor hjertet er. Derfor skal bymidten bygges op, så man får fornemmelsen af, at der er forskellige værelser i et hus. Der vil være masser af plads til leg og bevægelse - men også til mindre vilde aktiviteter såsom hvilesteder og udekøkken, lyder det i pressemeddelelsen.

Hovedgade lukker permanent

I fremtiden skal biler, busser og andre køretøjer vænne sig til at køre andre veje end gennem Hovedgaden. Som en del af projektet bliver Hovedgaden nemlig lukket permanent for gennemkørsel mellem Møllemarken og Skovvej, da dette stykke i stedet bliver forvandlet til et trygt og trafikfrit torv i den sydlige ende med parkering i den nordlige.

I fremtiden skal gennemkørende bilister derfor køre via Havdrup Allé og Skovvej.

Der vil dog blive etableret en dobbeltrettet kørebane, så det er muligt for busser og bilister at køre helt op til stationen for at hente eller bringe passagerer. Kørebanen bliver etableret på en sådan måde, at bilister og busser er nødt til at køre meget langsomt igennem, og den får status som ’gågade-zone med kørsel tilladt’.

Sådan ser der ud i dag.
Sådan ser der ud i dag.
Foto: Solrød Kommune / Presse

Under arbejdet vil busstoppestedet til bus 215 blive rykket midlertidigt til Møllemarken (så tæt på stationen som muligt). Det sker tirsdag i uge 32 og varer efter planen til og med uge 39.

Flere sætter sit aftryk

Både Havdrup-borgere, lokale foreninger, erhvervslivet, KLAR Forsyning og Solrød Kommune har alle været med til at sætte et aftryk på projektet forud for opstarten i begyndelsen af august.

Der er blevet afholdt borgermøder og oprettet forskellige udvalg, som skulle specificere ønsker og krav til projektet. Blandt kravene var, at det skulle være sikkert, hyggeligt og rart – altså et sted man har lyst til at opholde sig.

Rent økonomisk kommer projektet til at koste 8,5 mio. kr. og er finansieret af KLAR Forsyning, Movia, SuperBrugsen Havdrup og Solrød Kommune.

Projektet forventes at stå færdigt i midten af december.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik