Nu starter byggeriet: Banebrydende boligform skyder op på Frederiksberg

Som den første kommune i Danmark opfører Frederiksberg en boligform, der blander studerende og flygtninge. Byggeriet begynder i slutningen af december.

I 2017 vandt boligkonceptet Venligbolig Plus prisen 'Danish Design Awards' for det nytænkende koncept for integration af flygtninge.

Nu bliver idéen og konceptet til virkelighed, når Frederiksberg Kommune som den første i Danmark stikker spaden i jorden og påbegynder opførelsen af 41, nye boliger i slutningen af december.

Boligkonceptet Venligbolig Plus er en boform, hvor flygtninge og studerende skal bo dør om dør.

Arkitekttegnede mikro-boliger til få penge

quote Vi har forberedt projektet længe, og nu er det tæt på at blive en realitet, der spiller ind i flere vigtige dagsordener

Jørgen Glenthøj, borgmester i Frederiksberg Kommune, Kons.

De i alt 41 boliger består af arkitektegnede boligkuber på 33 kvadratmeter med to værelser, toilet og bad, fælles køkken og opholdsrum og en altan.

Derudover vil der i de nye boliger være fællesrum med vaskeri, tagterrasser og et fælleshus.

Jørgen Glenthøj, som er Frederiksberg Kommune konservative borgmester, glæder sig til første spadestik.

Visualisering af konceptet Venligbolig Plus, som skal opføres i Frederiksberg Kommune.
Visualisering af konceptet Venligbolig Plus, som skal opføres i Frederiksberg Kommune.
Foto: ONV Arkitekter

- Vi har forberedt projektet længe, og nu er det tæt på at blive en realitet, der spiller ind i flere vigtige dagsordener, siger borgmesteren i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Dels bidrager det til flere lejligheder, som er til at betale, for den stigende mængde unge studerende, der kommer til Frederiksberg. Dels vil lejlighederne bidrage til integrationen af de unge flygtninge – en proces der allerede går godt, men som vi hele tiden skal udvikle.

Tidligere har Søren Rasmussen og Johan Galster, som er idémændene bag Venligbolig Plus, fortalt, at den forventede huslejepris vil ligge på omkring 2.500 kroner.

Boliger et år forsinket

Allerede i februar 2017 besluttede et politisk flertal i Frederiksberg Kommune, at boligkonceptet skulle skyde op på Roskildevej 54.

Dengang bebudede kommunen, at boligerne allerede skulle stå klar i 2018.

 

På Frederiksberg bygges der nu billige lejligheder, hvor der skal på 2 studerende og 2 flygtninge i hver. De studerende kan søge om en bolig og samtidig blive mentor for flygtninge-naboerne.

Bag projektet står kommunen sammen med Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) og Venligboligfonden.

Kommunen understreger, at de glæder sig over det gode samarbejde, som nu bærer frugt.

- Det kan være udfordrende at gå forrest og udvikle helt nye koncepter. I dette tilfælde har vi haft et forbilledligt samarbejde mellem FFB, Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune, og det har skabt en hel ny boligtype, der understøtter gode relationer og integration. Det bliver utroligt spændende at følge til næste år, når boligerne bliver færdige, siger Nikolaj Bøgh, som er formand for kommunens bolig- og ejendomsudvalg.

Han lægger desuden også stor vægt på samarbejdet med naboer og lokalmiljø, som han mener kan bidrage aktivt til, at de nye naboer vil falde godt til i kvarteret.

- Jeg er glad for, at repræsentanter for naboejendommene på Roskildevej, herunder Veteranhjemmet, har meldt sig til en følgegruppe, som senere kan udvikle sig til en naboskabsgruppe, siger Nikolaj Bøgh. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik