Nu starter badesæsonen: Her finder du strande med livreddere

Badesæsonen er i gang. Fredag hopper Trygfondens livreddere op i deres tårne og sørger for en sikker tur til stranden.

Vejret er ikke helt, som man kunne ønske sig det, men ikke desto mindre siger kalenderen, at det er tid til en tur i bølgen blå.

Fredag er nemlig første dag, hvor livredderne kravler op i deres tårne på flere strande i hovedstadsområdet for at sørge for en sikker tur i vandet for badegæsterne.

quote Livredderne oplever generelt, at badegæsterne opfører sig fornuftigt på strandene, men hvert år opstår der farlige situationer, hvor livredderne må i aktion.

René Højer, programchef, TrygFonden

Sidste år gennemførte livredderne knap 50.000 indsatser, hvoraf 16 involverede personer i livsfare. Resten af indsatserne var forebyggende.

Her råder livredderne eksempelvis folk til at lade badedyr blive på land i fralandsvind, eller de kontakter badende, der er for langt fra kysten og beder dem komme tætte på land. Der er også mindre førstehjælpsindsatser, hvis badegæsterne bliver brændt af en brandmand eller skærer sig på en sten. 

- Livredderne oplever generelt, at badegæsterne opfører sig fornuftigt på strandene, men hvert år opstår der farlige situationer, hvor livredderne må i aktion, siger René Højer, programchef, TrygFonden.

Du kan finde Trygfondens livreddere i deres tårne mellem klokken 11 og 19 hver dag frem til den 16. august, mens Den Nordsjællandske Livredningstjeneste kan findes på flere nordsjællandske strande mellem klokken 10 og 18 fra denne weekend til den 20. august. 

Her er der livreddere på stranden:

Trygfondens fem baderåd:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

default_thumb

playMose dækket af lerduer og haglskåle stod i forfald - nu hersker naturen igen

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere