Nu skal valgplakaterne ned: Denne dato vanker der bøder

Om få dage er det slut med valgplakaterne. Og hvis de stadig hænger oppe, rykker Vejdirektoratet og kommunerne ud med skraldespand og bødeblok.

I over fire uger har de hængt der. Valgplakaterne. De udskældte, forhadte og ikke synderligt kønne valgplakater, der dog hører sig til en god valgkamp. 

Men om man kan lide dem eller ej, har de nu udtjent deres værnepligt.

13. juni kl. 23:59 skal samtlige valgplakater være fjernet for gader, stræder, lygtepæle og vejtræer. Det er endegyldigt slut for denne gang, og er de ikke væk, kan politikerne forvente solide bøder. 

Vejdirektoratets medarbejdere står klar med saks og skraldespand på de statsejede veje. Og på de kommunale gader, er det de enkelte kommuner, der står lige så nidkært for oprydningen. 

Men de gør det ikke gratis. 

 
 
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

- Den som hænger plakaterne op, har også pligt til at tage dem ned igen. Så enkelt er det, har Ivan Skaaning, der er chefkonsulent hos Vejdirektoratet, tidligere i valgkampen forklaret TV 2 Lorry. 

Både Købehavns Kommune og Vejdirektoratet sender en regning for deres oprydningsarbejde. 

- Prisen skal fastsættes ud fra, hvor meget tid vi samlet set bruger på registrering og nedtagning af valgplakaterne. Derfor kan vi først beregne den endelige pris, når hele perioden er overstået, men vi forventer, at det vil koste et sted mellem 170 og 230 kroner pr. plakat, har Jakob Hjuler Tamsmark, der er enhedschef i Københavns miljø- og teknikforvaltning, tidligere forklaret til TV 2 Lorry. 

Ulovlige valgplakater bliver fjernet. Og der har været mange af dem.    

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik