Nu skal terror-klodserne erstattes med blomsterkummer

Københavns terrorsikring bliver nu smukkere at se på.

De store klodsede 'betongrise' fylder i Københavnsgader. De ses ved Nyhavn, på Nørreport, Rådhuspladsen og Strøget, og er sat op som et værn på terror. 

Men nu skal de væk. Teknik- og Miljøforvaltningen er nu gået i gang med at udskifte betongrisene med store solide blomsterkummer, hvor der skal plantes farvestrålende blomster og smukke træer. 

De første seks er allerede sat op. Tre i enden af Strøget ud mod Kongen Nytorv og tre på Amager Torv, hvor der er plantet henholdsvis magnoliatræer og japanske kirsebærttræer. 

 - Det er vigtigt, at vi som by fremstår både indbydende og tryg for københavnerne såvel som de mange besøgende, vi har hvert år. Jeg er derfor glad for, at vi får erstattet en del af de rå betonelementer med farverige plantekummer, inden julehandlen sætter ind. Det vil forhåbentligt blive oplevet som et løft af byrummet hos både de handlende og de butiksdrivende, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten i en pressemeddelelse. 

Over de næste måneder bliver omkring 60 grå betonklodser, udskiftet med de store blomsterkummer og forvaltningen forventer, at samtlige er væk fra Københavns gader i begyndelsen af 2018.

Tidligere udskiftede forvaltningen 50 betongrise med plinte af genbrugsgranit fra Svanemøllehavn og Statens Museum for Kunst, og man arbejder sideløbende med udskiftningen med at udvikle et 

nyt byrumsinventar, der skal bidrage til at løse udfordringerne på de mest befærdede steder. Forvaltningen forventer at have prototyper klar til test foråret 2018.

Alle de opsatte løsninger er godkendt af Københavns Politi. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik