Hvem skal bygge supersygehuset i Hillerød? Nu skal entreprenøren findes

Selve byggeriet af nyt supersygehus i Hillerød har ladet vente på sig, men til foråret begynder der at ske noget.

Det tager sin tid, når der skal bygges supersygehuse. Og selv om det efterhånden er en hel del år siden, beslutningen om at bygge dem blev truffet, så er der ikke mange tegn på det kommende kæmpebyggeri uden for Hillerød. Men nu går jagten på den entreprenør, der skal bygge det, for alvor ind.

Hospitalet skal stå klar i 2022. Byggepladsen er klar - men selve byggeriet har ladet vente på sig. Først til foråret begynder der at ske noget. Nu er entreprenørfeltet indsnævret til fire mulige kandidater.

-Bare det at vi har valgt entreprenører nu gør at tingene bliver mere realistiske, og at det kommer tættere på. Det giver lidt summen og lidt premierenerver - det kan man mærke mange steder, siger Henrik Schødts, der er projektdirektør på Nyt Hospital Nordsjælland.

Arbejdet omkring byggepladsen er i gang. Der er for eksempel lavet omfartsveje omkring det kommende sygehus, men det betyder ikke, at der ikke er arbejdet på selve hospitalet. Blandt andet har der været intensive forberedelser, der skal være med til at udrydde fejl, når selve byggeriet går i gang. Det er blandt andet sket med virtuelle udgaver af det kommende sygehus.

Bygningen får form som en firkløver.
Bygningen får form som en firkløver.
Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

-Hvis vi skal indfri vores ambitioner, så gælder det om at gøre et grundigt forarbejde. Blandt andet har vi jo brugt mange kræfter på at gøre det her projekt så digitalt som muligt, undestreger  Henrik Schødts.

De fire entreprenører, som er med i den endelige konkurrence om at stå for det enorme projekt er de to danske virksomheder MT Højgaard og NCC samt italienske CMB-Itenara og det østrigsk-italienske Rde-VSG.

Hvem af de fire, der skal bygge - det afgøres til maj - og så kan der startes.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik