Nu skal borgere i Herlev sortere affald som københavnerne

Herlev indfører affaldssortering i husstande, der nu skal sortere husholdningsaffald i to spande.

Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Til næste år skal borgere i Herlev Kommune sortere madaffald og restaffald fra hinanden i to forskellige skraldespande i husstande og på arbejdspladser.

Det står klart, efter Kommunalbestyrelsen i Herlev i denne uge vedtog, at alle husstande og institutioner fra 1. oktober 2019 skal sortere madaffald.

Med beslutningen vil villaer og rækkehuse få en ny affaldsbeholder på hjul. Affaldsbeholderen er delt i to rum – et til madaffald og et til dagrenovation, oplyser kommunen.

Etageboliger og andre områder med fælles affaldsbeholdere får de grønne spande med tilhørende bioposer til madaffald.

Læs også Snart skal københavnerne genanvende 70 procent af deres affald

Poserne er valgt på baggrund af en anbefaling fra Vestforbrænding, som afsætter det indsamlede madaffald til biogasanlæg.

For visse borgere i Herlev starter husholdningsaffaldsorteringen tidligere. Efter nytår sætter kommunen nemlig gang i en forsøgsordning hos to udvalgte grundejerforeninger samt en boligforening. 

Her skal de foreslåede affaldsbeholdere testes i villaer samt etagebyggerier for at høste erfaringer med systemet, inden det implementeres i hele kommunen.

Læs også Flere københavnerne skal sortere affald​

I nabokommunen København har Teknik- og Miljøudvalget for nylig diskuteret, hvordan man kan nå et mål, der hedder 70 procent affaldssortering. Herunder kan du se eksempler på, hvordan kommunen kan nå de 70 procent:

 

03:11

Vidste du, at vi danskere er dem der der producerer næstmest affald pr. indbygger i hele Europa? Det er noget skidt, men i København har man en plan. Kommunen vil nemlig være førende i hele verden inden for genanvendelse af affald. Og samtidig skal hovedstaden være fuldstændig CO2-neutral om bare syv år. I dag diskuterede Teknik- og Miljøudvalget en ny plan, som skal sikre at kommunen når sit mål. Planen indebærer blandt andet, at vi bliver bedre til at sortere vores affald. Både derhjemme, men også på gaden.

Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik