Min mening: Nu må Mette og Lars vælge side: Os eller DF

Vi har åbnet døren til et rum fyldt med symbolpolitik og skræmmekampagner. Sådan lyder det fra Sofie Carsten Nielsen (Radikale Venstre), der mener, at Danmark har brug for en ny retning.

Af Sofie Carsten Nielsen, folketingskandidat for Radikale Venstre  i Københavns Omegns Storkred

Definitionen på vanvid er, at gøre det samme igen og igen – og forvente et nyt resultat. Derfor handler det her valg ikke om Lars eller Mette. Forskellen bliver sværere og sværere at få øje på. Nej, valget handler om hvilket samfund vi vil være. Om hvilken retning vi vælger.

Hvem der skal bringe en ny regering til magten: Os eller DF. Om vi skal fortsætte ned ad symbolpolitikkens dødsrute eller tage afkørslen og vælge en vej med reelle løsninger på virkelige problemer.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Den 11. maj bragte Berlingske et langt interview med Søren Pind. Her beskriver han, hvordan dansk politik lider af ”islamitis”. Venstre og Socialdemokratiet har gang i en ’dødedans’ med Dansk Folkeparti.

Hver gang en af de tre foreslår noget på udlændingeområdet, hopper de andre automatisk med – og foreslår noget endnu vildere. Og sådan har vi fået burkaforbud, integrationsstop og fængselsøen Lind­holm til 759 mio. kr.

Skal vi lovgive om håndtryk og om tøj? ”Det er for skørt” – sagde vi til hinanden for ikke ret længe siden. Nu er det virkelighed. Skal vi bevogte grænsen mod alle fagpersoners anbefalinger? Nej, sagde Venstre først. Men nu er paskontrol deres politik.

DF vil udfordre Danmarks medlemskab af EU’s grænse­sam­arbejde, Schengen. Løkke sagde først nej. Men for nogle dage siden meldte Løkke så ud, at Danmark bør udfordre Schengen-samarbejdet for at få permanent paskontrol.

Løsninger bliver gemt væk
Vi har åbnet døren til et rum fyldt med symbolpolitik og skræmmekampagner. Venstre og Socialdemokratiet er kravlet længere og længere ind i det rum. Og nu går det i al sin gru op for os, at der er en dør mere – og et rum mere – inde bagved. Hvor nogle af menneskehedens grimmeste sider gemmer sig.

Venstres og Socialdemokratiets kamp om magten efterlader ingen plads til håb. Vi mister tilliden til politik og til fremtiden. Og yderligtgående kræfter som Stram Kurs og Nye Borgerlige vinder frem. Og imens ser løsningerne på virkelighedens problemer ud til permanent at blive gemt væk allerbagerst i pulterkammeret.

Døren skal åbnes
Bringer Dansk Folkeparti og resten af den yderste højrefløj den næste regering til magten, får vi mere af det samme, og det der er værre. Hvor alle de væsentlige spørgsmål vil stå ubesvarede hen.

  • For hvordan omstiller vi vores landbrug og sikrer et grønt Danmark til vores børn at overtage? Forskerne giver os 12 år, men DF slår bremsen i og vil ikke have mere ’klimahysteri'.
     
  • Hvordan får vores virksomheder den ar­bejds­kraft, de mangler, og hvordan gør vores plejehjem og sygehuse? Ved at stoppe integrationen, udvise arbejdende flygtninge og gøre det svært for virksomhederne at hente folk fra udlandet, som Dansk Folkeparti kræver?
     
  • Og hvordan giver vi vores børn en bedre start på livet? Ved at skubbe flere ud i fattigdom og skære hårdt i vores uddannelser, som Dansk Folkeparti har gjort de seneste fire år?

Spørgsmålet er, om det behøver at være sådan?

Selvfølgelig ikke!

Tør vi, kan vi lave det om. Men det kræver, at vi faktisk gør noget andet, end vi plejer. At Lars Løkke reelt tør åbne den dør op, som han indtil nu har åbnet på klem for et S-V samarbejde. At Mette Frederiksen tør gå ind ad døren. Og at de samtidig vælger side: Radikale Venstre eller DF?

Et friere og stærkere Danmark
Vi er ikke i tvivl. Hvis Løkke og Frederiksen også mener, at Danmark har brug for en ny retning, skal de vælge Radikale Venstre.

Hvor vi gør Danmark grønnere med flere elbiler og et klimavenligt landbrug. Hvor vi gør Danmark friere. Giver alle børn en god start, investerer i uddannelse og sætter en stopper for, at Christiansborg bestemmer, hvem folk må gifte sig med, hvordan vi må gå klædt, og hvordan vi skal hilse på hinanden. Og hvor vi gør Danmark stærkere med bedre integration, så flere kommer i arbejde hurtigere. Og samarbejder med vores naboer om at løse vores fælles problemer. Uden forbehold.

Tag afkørslen fra symbolpolitikken
Vi radikale kæmper for en ny retning.

Hvor vi finder rigtige løsninger på virkelighedens problemer og står fast på de værdier, der har gjort os til dem, vi er. Søren Pinds diagnose er præcis. Og baseret på erfaring. Han har siddet i de møder, hvor Venstre – drevet af taktik og magtbegær – har kastet værdierne overbord og besluttet at tage et skridt mere til højre. Og et mere. Og et mere. Det tjener ham til ære, at han til sidst sagde fra. Men Pind mangler kuren. Det lykkedes ham ikke at forandre tingene indefra. Og hvis ikke han kan, hvem kan så?

Svaret er, at det først sker, når S og V selv endegyldigt erkender, at vi må tage afkørslen fra den symbolpolitiske dødsrute.

Når de erkender, at man nogle gange må gøre noget andet, end man plejer, hvis man ønsker forandring. For som Søren Pind siger: ”På et tidspunkt må det ende”. Hvis vi skal fremad. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik