Nu må du ikke længere lufte hunde uden snor på stranden

Fra 1. april skal dine vandhunde i snor.

Vi går varmere tider i møde, og forhåbentligt er det også snart lig med et endegyldigt farvel til hue vanter og goddag til badetøj og solhat.

Udsigten til strandtid for de solhungrende danskere betyder også, at hundeejere nu ikke længere kan lade deres firbenede venner løbe frit omkring. 

Fra 1. april skal hunde ifølge Naturbeskyttelsesloven holdes i snor. Og det giver god mening, mener Dyrenes Beskyttelse. 

Hundestranden på Helsingør så sådan ud sidste sommer.
Hundestranden på Helsingør så sådan ud sidste sommer.
Foto: TV 2 Kosmopol

Pas på fuglene

Foruden at respektere de badende gæster, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, er der også andet at tage hensyn til på strandene.

- Det er meget vigtigt at holde sin hund i snor efter den 1. april, fordi vi hundeejere skal tage hensyn til de ynglende fugle rundt omkring på strandene. Vi kan ofte ikke selv se dem, men vores hundes snuder kan nemt finde dem, så det er vigtigt at give fuglene fred til at passe sine unger uden at skulle frygte løse rovdyr som hunde, siger Jens Jokumsen til Dyrenes Beskyttelses hjemmeside. 

Som hundeejer skal du være opmærksom på, at der dog også finde strande, hvor hunde slet ikke er velkomne. Det fremgår af skiltningen. 

Hundestrande i Lorryland

Omvendt findes der flere strande I TV 2 Lorrys sendeområde, hvor hunde kan luftes uden snor året rundt. 

I Vallensbæk kan man finde et indhegnet hundeområde i Strandparken tæt ved Vallensbæk Havn, hvor hundene må løbe frit. Derudover er der et fritløbsområde nord for Amager Strand, hvor hundene også har adgang til vandet.

I Helsingør Kommune er der to hundestrande. Øst for Hornbæk Strand må hundene være løs på stranden hele året rundt. En lille del af Grønnehave Strand helt op mod molen mod Helsingør Nordhavn er også hundestrand, men der skal hunde være i snor om sommeren også. 

Du kan læse mere om, hvor du kan finde en hundeskov, hvor hunde ikke behøver at være i snor, ved at klikke ind på Naturstyrelsens hjemmeside her.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik