Kommer aldrig i manegen igen: Nu laver Arena støtteforestilling for kvæstet akrobat

Den kvæstede akrobat, Tatyana, vil højst sandsynligt aldrig komme i manegen igen.

Den 1. august skete der det, der ikke må ske, da Cirkus Arena besøgte Hornbæk. 

Den ukrainske cirkusartist Tatyana hang med hovedet nedad omkring otte meter over manegen, da et stålkabel knækkede, og hun styrtede mod jorden.

I første omgang lød meldingen fra Cirkus Arena til TV 2 Lorry, at man åndede lettet op, da hun højst sandsynligt ville slippe uden mén

Det skulle dog vise sig ikke at være tilfældet.

Tatyana brækkede næsten alle knoglerne i sin nakke, knuste sin venstre hofteskål, fik nerveskader i venstre side af kroppen og kæmper nu med flere andre alvorlige helbredsproblemer.

Her ses Tatyana kort efter ulykken. Ved hendes side var hendes kæreste, der tilfældigvis var på besøg på den aften, hun styrtede ned.
Her ses Tatyana kort efter ulykken. Ved hendes side var hendes kæreste, der tilfældigvis var på besøg på den aften, hun styrtede ned.
Foto: Privatfoto

Hvad, der gør ulykken endnu merer tragisk, er, at cirkusartisten ikke er forsikret. Og hendes lønudbetalinger er også standset. 

- Hun er ansat i den ukrainske cirkusvirksomhed Bingo Circus Theatre, som vi (Cirkus Arena, red.) har hyret til at bidrage med to numre i årets forestilling. Cirkusvirksomheden Bingo Circus Theatre modtager et honorar hver gang, de går i manegen, hvorefter Bingo Circus Theatre selv fordeler honoraret mellem sine optrædende artister. Bingo Circus Theatre har 7-8 trupper som optræder i cirkusser verden over, og det er sådan de er hyret overalt. Det er således Bingo Circus Theatre som har standset hendes løn efter ulykken, hvilket har været os ubekendt, da vi netop havde fået at vide fra Bingo Circus Theatre, at hun selvfølgelig fortsat ville få løn, lyder det fra Krisotffer Ditlevsen, presssechef hos Cirkus Arena, til TV 2 Lorry. 

Masser af danskere har dog i stedet doneret tusindvis af kroner, det har TV 2 Lorry tidligere kunnet fortælle, og nu er Cirkus Arena også kommet på banen. 

Man arrangerer nu en støtteforestilling i Charlottenlund.

-  For at Tatyana kan få ro, både fysisk og økonomisk, så hun kan komme sig på den mest optimale måde, er det med stor glæde, at samtlige artister og al personale i Cirkus Arena kan præsentere denne særforestilling, hvor alle billetindtægter vil gå ubeskåret til Tatyana og hendes fremtidige behandling, lyder det fra Cirkus Arena. 

- Cirkus Arena håber på at se så mange som muligt, så det beløb, der allerede er indsamlet i den igangværende indsamling, kan blive endnu højere, skriver man. 

Forestillingen vil løbe af stablen fredag den 14. september klokken 17.00 i Carlottenlund Strandpark.

Billedet her er lagt op i på indsamlingens hjemmeside. Her skriver Tatyana tak for støtten til dem, der har doneret penge til hende.
Billedet her er lagt op i på indsamlingens hjemmeside. Her skriver Tatyana tak for støtten til dem, der har doneret penge til hende.
Foto: Privatfoto

Kæreste takker danskerne for hjælp

På nuværende tidspunkt er der allerede samlet over 150.000 kroner ind. Mange af bidragene kommer fra Danmark, har Tatyanas tyske kæreste fortalt til TV 2 Lorry. 

- Den største donation vi har fået indtil nu er på 2.800 euro (omkring 20.000 danske kroner) fra en mand i København. Det er fantastisk, at man vil gøre det for en person, der ikke engang er fra Danmark, sagde Sebastian Hoffmann til TV 2 Lorry den 5. september.

- Nogle skriver, at de har set showet og set hende falde, andre har læst om hende. Vi er så taknemmelige, sagde han.

Tatyana og Sebastian har tidligere været utilfredse med Cirkus Arenas håndtering af sagen.

- Hendes læge siger, at hun skal være glad, hvis hun kan få et normalt job om et år. Men at blive cirkusartist igen og dyrke ekstremsport - det forventer de ikke. Men vi bevarer håbet, fortalte Sebastian Hoffmann. 

 
 
Foto: Privatfoto

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik