Nu kommer vinteren

Midt- og Østjylland er ramt af sne, som påvirker trafikken, men kun har medført mindre uheld - senere breder sneen sig i blandt andet hovedstadsområdet.

Tirsdag morgen står i vinterens tegn over det meste af landet, og den har især slået til i store dele af Jylland, hvor landskabet er klædt i hvidt.

Men foreløbig ser det ifølge Vejdirektoratet ud til, at der kun er indtruffet mindre trafikuheld, og at bilisterne har fundet ud af at køre efter forholdene.

- Især i Østjylland i et bælte fra Randers og ned til Vejle-Kolding samt dele af Midtjylland har vi meldinger om sneglatte veje. Men heldigvis er de ikke rigtigt isglatte, fordi der ligger sne ovenpå, siger Brit Osted Nielsen, vagtchef i Vejdirektoratet.

Hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder vagtchef Olaf Mathiassen om nedbør over det meste af landet.

- På Bornholm regner det, og det vil det blive ved med, fordi de har fem-seks plusgrader. Især i dele af Sjælland og hovedstadsområdet er det her til morgen mest slud og tøsne, der dominerer billedet, tilføjer han.

Men dette billede ændrer sig i løbet af dagen. Der vil komme mere nedbør i form af sne, og meget vil blive liggende.

- Opklaringen begynder sidst på dagen i Nordvestjylland, men den når først den østlige del i løbet af natten. Her bliver der også kun tale om let frost, fordi vi samtidig får blæsevejr og skyer, vurderer den vagthavende.

Meteorologerne hos DMI regner med, at vintervejret i hvert fald holder sig den næste uges tid.

- Der kommer også snebyger flere steder, men næppe i voldsomme mængder, lyder meldingen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik