Nu kommer tigerungerne ud i København Zoo

Der bliver nuttede dyreunger i overflod i København Zoo, når seks tigerunger torsdag formiddag kommer ud.

Gæster i København Zoo kan få sig lidt af et særsyn, hvis de kommer forbi tigeranlægget den zoologiske have torsdag formiddag.

Her lukkes nemlig hele seks tigerunger ud i udeanlægget for første gang. Det bliver første gang siden 2009, at man kan opleve tigerunger i zoologisk have.

Siden de seks små amurtigre blev født for over en måned siden, har de været i trygge rammer i tigerstalden. Men nu er tigerungerne blevet så mobile, at de er klar til at prøve kræfter i tigernes udeanlæg.

Risikabelt at sætte to kuld sammen

For to dage siden bragte dyrepasserne de to tigerfamilier sammen i forberedelse til torsdagens begivenhed. Og mødet mellem tigrene forløb uden problemer, fortæller Zoos vicedirektør, Bengt Holst.

- Det er altid lidt risikabelt, når man skal sætte to kuld tigerunger sammen. Huntigre vil ikke altid acceptere andre huntigres unger, siger han og fortsætter:

- Men sammenlukningen af de to kuld er gået helt uden problemer, og det betyder, at vores gæster fra i morgen vil kunne se alle seks tigerunger i anlægget på samme tid, siger Bengt Holst.

De to kuld unger blev født inden for en uge efter hinanden. Den 18. april fødte Zoos ene hun fire unger, og den 25. april blev der så født yderligere to unger. De to mødre er søskende og er begge født i København Zoo i 2009.

Tigerungerne vil blive lukket ud i udeanlægget klokken 11 torsdag formiddag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik