Nu kan strandgæster tisse på nyistandsat, ikonisk snegletoilet

I sidste øjeblik blev planerne om nedrivning af et gammelt snegletoilet droppet. Nu står det nyrenoveret og klar til at tage imod tissetrængende besøgende.

Fra 70'erne og i årene frem var snegletoiletterne ikke et usædvanligt syn rundt omkring i landet. Men gennem årene er de blevet fjernet de fleste steder. Dog ikke ved Nødebohuse i Halsnæs, hvor det det gamle toilet i dag blev genindviet.

Toilettet er nemlig blevet renoveret, og foran finder man nu matchende udendørsmøbler i beton.

Snegletoilettet i Nødebohuse har også været tæt på at blive revet ned, men i januar 2017 besluttede byrådet i Halsnæs, at det alligevel skulle bevares og i stedet sættes i stand.

Gave fra arkitektpars børn

Det gamle toilet er opført i 1977.

Det er støbt i beton og formet som en snegl. Det er tegnet af arkitekt Hanne Kjærholm, og betonmøblerne er designet af hendes ægtefælle Poul Kjærholm, der også var arkitekt.

De lever ikke længere, men deres børn var med til at genindvie toilettet i dag.

De glæder sig over, at snegletoilettet skal bevares - så glade, at de har valgt at donere de nye betonmøbler gratis til kommunen.

- Jeg tænker tilbage på min bedstefar og hans have, hvor der stod den samme slags udendørsmøbler. Men jeg synes også bare, at det er pænt, og jeg synes, at andre skal kunne nyde det. Og det er derfor, jeg synes, at det skal ud i hele landet, siger Krestine Kjærholm, der er datter arkitektparret.

Krestine Kjærholm og hendes bror håber, at de kan sælge møblerne til andre interesserede. 

 

Borgmesteren: Det er et bevaringsværdigt toilet

Borgmester i Halsnæs Steffen Jensen, Soc.dem., er også glad for, at toilettet er blevet bevaret.

- Jeg synes faktisk, at det har en rigtig god historie bag sig, og samtidig mangler vi også offentlige toiletter. Så den kombination gjorde, at vi havde lyst til at renovere det i stedet for at "trække ud" så at sige, fortæller han.

Men hvis man spørger borgmesteren skal der ikke sættes flere snegletoiletter op i Halsnæs.

- Snegletoilettet her har en lang historie bag sig, og det er dét, der gør det spændende at bevare det. Hvis man laver nye, har det ikke helt den samme gnist.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik