00:36

Nu kan du tilmelde dig: Løb med Kronprins Frederik

Kronprins Frederik markerer næste år sin 50 års fødselsdag ved at invitere hele landet til løbefesten ”Royal Run” i landets fem største byer. Tilmelding åbner i dag, onsdag den 1. november på royalrun.dk.

I anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag omdannes København og Frederiksberg, til én stor løbefest mandag 21. maj 2018. Royal Run bliver den første store begivenhed i den kongelige fødselsdagsuge. Her kan danskerne være med til at fejre Kronprinsen ved at løbe samme rute som ham i landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg.

Royal Run København/Frederiksberg får start og mål på Frederiksberg i krydset ved Smallegade, Gammel Kongevej, Falkonér Alle og Pile Allé – og der vil være fødselsdagsfest i København og på Frederiksberg hele dagen (2. pinsedag).

Tilmeldingen åbner onsdag den 1. november 2017 på royalrun.dk, hvor det vil være muligt at vælge mellem 10 km eller One mile (1,609 km). 

Læs også Kom helt tæt på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro

Københavns Overborgmester, Frank Jensen, ser frem til den kongelige fødselsdagsfest i byen:

- Royal Run bliver en folkefest, hvor vi fejrer kronprinsens fødselsdag med tusindvis af løbere i Københavns gader. Som vært vil vi sammen med idrætsforeninger og frivillige skabe et stærkt fællesskab omkring løbet. Jeg glæder mig til at løbe med og opfordrer alle interesserede til at tilmelde sig, siger overborgmester Frank Jensen.

FAKTA OM ROYAL RUN:

 • Dato: Mandag den 21. maj 2018 (2. pinsedag)
 • Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
 • Tilmelding: På royalrun.dk fra onsdag 1. november 2017
 • Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
 • Lokale arrangører for Royal Run København/Frederiksberg: Sparta Atletik & Motion, Københavns Kommune. Frederiksberg Kommune 

Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj, glæder sig til at tage imod løberne på Frederiksberg Allé.

- Royal Run bliver en festdag i særklasse, og vi glæder os til at modtage fødselaren og alle løberne i målet her på Frederiksberg. Vi pynter naturligvis den smukke grønne opløbstrækning på Frederiksberg Allé med flag i dagens anledning. Jeg kan ikke forestille mig en flottere scene til et royalt løb, siger borgmester Jørgen Glenthøj.

Direktør i Sparta, Dorte Vibjerg, har ligeledes store forventninger til Royal Run:

Royal Run bliver en festdag i særklasse, og vi glæder os til at modtage fødselaren og alle løberne.

Jørgen Glenthøj, borgmester, Frederiksberg

- Royal Run bliver en storslået event, som skal favne hele Danmark, og som teknisk eventansvarlig er vi stolte over at være udvalgt til at skabe rammerne omkring denne folkefest. Kronprinsens ønske om at inspirere alle danskere – uanset form, ambition og alder – til at være aktive falder helt i tråd med Sparta Atletik & Motions grundlæggende vision, som vi arbejder med hver eneste dag, nemlig at udbrede glæden ved idræt blandt børn, unge og ældre på både elite- og breddeniveau. Vi glæder os derfor meget over at kunne bidrage til denne inkluderende og anderledes folkefest, lyder det fra Dorte Vibjerg.

Kronprinsen aktiverer danskerne med Royal Run

Kronprinsen begynder Royal Run-dagen i Aalborg, hvor han løber One mile. Herefter fortsætter han til Aarhus, Esbjerg og Odense, hvor han ligeledes løber One mile, inden han slutter sin løbefest af i København/Frederiksberg med at løbe 10 kilometer gennem hovedstaden.

Kronprinsen er en aktiv løber og motionist. Med Royal Run ønsker han at benytte den runde dag til at komme tæt på danskerne med bevægelse som omdrejningspunkt for dagen. Samtidig har han et ønske om at inspirere endnu flere til at komme i gang med at løbe. 

Læs også Hvem skal du stemme på? Tag din lokale kandidattest her

I DIF og DGI’s partnerskab med Nordea-fonden og TrygFonden er ambitionen at få verdens mest aktive befolkning igennem visionen Bevæg dig for livet, og med den løbefest der er i vente, bliver der sat ekstra skub i bevægelsen.

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

FAQ om Royal Run

Her finder du svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål. Du kan desuden læse mere om alt det praktiske på royalrun.dk under den by, du deltager i. Her finder du også kontaktoplysninger, hvis du har uddybende spørgsmål. Hjemmesiden vil blive opdateret løbende, så du får de nødvendige oplysninger, og som deltager vil du desuden få en informationsmail med starttidspunkt- og sted tilsendt på mail.
 
TILMELDING OG LEVERING
Hvordan tilmelder jeg mig Royal Run?

Tilmeldingen foregår på royalrun.dk, hvor du under ’tilmelding’ kan vælge, hvilken by du gerne vil løbe i. Når du er kommet ind på din favorit-bys tilmeldingsside, kan du tilmelde dig den gruppe, du mener, du hører til under. Vælg mellem 10 km (her er kun én gruppe, man kan tilmelde sig) eller One mile (1,609 km). One mile tilbyder følgende kategorier:
 • Familie-mile: Familie-milen er for hele familien 0-100 år. Her kan du løbe sammen med din søster, svoger, tante, nevø, farfar, mor og far. (Børn eller ældre, der skubbes i kørestol/klapvogn/barnevogn følger med gratis)
 • Børne-mile: For alle børn til og med 14 år (uden ledsager)
 • Motions-mile: Motions-milen inddeles i startgrupper: One mile for de rigtig hurtige løbere, One mile for motionsløberne, One mile for kørestolsbrugere, synshandicappede og lign. (para), og One mile for dem, der gerne vil gå ruten.
 
Hvordan og hvornår får jeg mit startnummer?
Startnumre skal afhentes dér, hvor din by udleverer startnumre. Du kan finde dit afhentningssted og tidspunktet for, hvornår du kan hente dit startnummer på royalrun.dk under den by, du er tilmeldt i. Udlevering af startnumre kræver fremvisning af startkort, som du modtager senest en uge op til løbet sammen med information om din startgruppe og mange flere praktiske informationer. Startkortet kan printes og fremvises ved startnummerudleveringen, eller det kan fremvises på mobilenhed.
 
Kan en anden løbe med mit startnummer?
Ja, du kan godt overdrage et nummer til en anden person op til en måned inden løbsdagen. Det koster 25 kroner i administrationsgebyr, og du gør det ved at logge ind på royalrun.dk. Klik på ’tilmeld’ og log ind på din profil med de oplysninger du fik, da du købte dit startnummer. Herefter kan du vælge ’overfør startnummer’.
 
Kan jeg fortryde mit køb?
I henhold til Forbrugeraftaleloven om handel på internettet har du ingen fortrydelsesret, da rekreative fritidsaktiviteter ikke fremgår af aftalen.
 
Jeg har ikke fået nogen kvittering, hvad gør jeg?
Har du mod forventning ikke modtaget din kvittering umiddelbart efter dit køb, skal du kontakte Ultimate, der svarer på spørgsmål vedrørende dit køb. Du kan sende dem en mail på mail@ultimate.dk, så sørger de for at tjekke din bestilling og sende dig en kvittering.
 
Hvordan tilmelder jeg en større gruppe?
Du kan købe max 25 startnumre pr. ordre, og du kan godt lægge flere ordrer på hjemmesiden. Ønsker du at tilmelde over 250 personer, skal du kontakte info@royalrun.dk, så behandler vi din ordre.
 
Kan jeg tilmelde mig og løbe med i flere byer?
Byernes planlægning tager ikke højde for, at man kan nå rundt i alle byer, og vi fra Royal Runs side kan ikke garantere, at du kan løbe med i alle byer. Så det er dit eget ansvar at tjekke den enkelte bys planlægning for at se, om du kan nå at deltage alle fem steder.
 
Hvad får jeg med, når jeg tilmelder mig?
Startgebyret omfatter følgende:
 • Startnummer med chip til tidtagning
 • Væske og forplejning i mål-området og på ruten (gælder ikke for One mile ruten)
 • Medalje
 • Til alle, der tilmelder sig inden 27/11, vil der desuden være en Royal Run t-shirt inkluderet i prisen
Hvordan ser ruten ud?
Du finder placeringen for start og mål på din bys side på Royalrun.dk. Vi offentliggør ruterne for hver by på et senere tidspunkt.
 
DET PRAKTISKE PÅ SELVE DAGEN
Hvad skal jeg gøre med det startnummer, jeg har hentet?

Dit startnummer skal sættes på din trøje eller jakke med sikkerhedsnåle. Det skal sidde på maven og skal kunne ses tydeligt, og må altså ikke dækkes til af trøje eller jakke.
 
Er det muligt at få opbevaret bagage under løbet?
Det er muligt at få din bagage opbevaret i alle byer. Gå ind på din bys side på royalrun.dk, hvor du kan læse, hvor der er opbevaring af dine ting i den by, du skal løbe eller gå i.
 
Hvordan finder jeg min startgruppe?
Der vil være tydelige markeringer ved startområdet, så du kan finde den gruppe, du skal løbe eller gå med. Du vil senest en uge før løbet modtage mere praktisk information, hvor du bl.a. kan læse om din starttid og din startgruppe
 
Er det tilladt at løbe med babyjogger?
Deltagere med kørestol, babyjogger el. lign. skal stille op sidst i feltet i den kategori, de er tilmeldt. Vær opmærksom på, at kørestolsbrugere også kan tilmelde sig en særlig One mile-Para startgruppe. 
 
Hvordan er parkeringsmulighederne ved løbet?
Du kan læse om parkeringsforhold for din by inde på Royalrun.dk, hvis du klikker på den by, du skal deltage i, men forvent at der vil være rift om pladserne.
 
Hvordan kommer jeg til at løbe med Kronprinsen?
Royal Run er den store folkelige fejring af Kronprinsen med løb og bevægelse som omdrejningspunkt, når han fylder 50 år.  
Du kan ikke melde dig til at løbe sammen med ham, men ved at tilmelde sig Royal Run deltager man i den store folkelige fejring af Kronprinsen og får en forhåbentlig hyggelig og god dag sammen med familie, venner eller kolleger. Kronprinsen får nemlig travlt den dag, fordi han skal nå rundt til fem byer og vil derfor kun være kort tid i hver Royal Run-by, før han skal videre. Kronprinsens tidsplan vil blive offentliggjort før Royal Run, hvor man vil kunne se, hvornår han er i hver by, så man kan ønske ham tillykke, når han kommer til byen.
 
Hvad går overskuddet fra billetsalget til?
Det er ikke meningen, at Royal Run skal generere et overskud. TrygFonden og Nordea-fonden støtter Royal Run, og pengene går til alt det praktiske og administrative omkring løbet. I tilfælde af et overskud går pengene til Bevæg dig for livet, der arbejder for, at idræt bliver en del af hverdagen for en større del af danskerne. Kronprinsen er ambassadør for visionen 25-50-75, der har som mål, at i 2025 skal 75 procent af danskerne være idrætsaktive og 50 procent være medlem af en idrætsforening.