Nu kan du snart kælke på den kunstige skibakke Copenhill

Fra den 4.-6. oktober indvies den kunstige skibakke Copenhil på toppen af Amager Ressource Center. Men det bliver ikke kun for folk på ski, for man kan også få en kælketur.

Fredag den 4. oktober åbner Copenhill op for den længe ventede kunstige skibakke på Amager Bakke.

Men lider du af dårlige knæ, eller er du bare superdårlig til at stå på ski, så kan du trøste dig med, at der også bliver mulighed for at mærke suset i siddende tilstand.

På åbningsdagen - og i tiden fremover - vil der nemlig være mulighed for at prøve en såkaldt ’tubby ride’, hvor man sætter sig i store dæk, der kurer ned ad bakken.

- Vi vil helst ikke have kælke op på bakken, mens der også er folk på ski, fordi det kan blive lidt farligt. Derfor er vi ved at klargøre en permanent kælkebakke, der bliver omtrent 40 meter lang, som vi regner med at have færdig til åbningsdagen, siger Christian Ingels, der er direktør hos CopenHill.

På sigt kan man måske få lov at kælke hele vejen ned fra toppen af Copenhill.
På sigt kan man måske få lov at kælke hele vejen ned fra toppen af Copenhill.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kælkeaftener med 100 meter ned

Christian Ingels afslører også, at der vil være særlige kælkeaftener, som man kan tilmelde sig. Men her bliver det ikke på den lille bakke.

- Kælkeaftenerne er ikke annoncerede endnu, men jeg tror, vi ender med at lave et fast arrangement hver anden torsdag fra 18 til 20, hvor vi lukker af for den nederste del, så man kan kælke godt 100 meter ned. Der får man nok så meget fart på, at vi bliver nødt til at sætte anordninger op, der bremser de her tubes, siger han.

Hvis kælketurene bliver et hit, så lover Christian Ingels, at man vil lytte til brugernes meninger og ønsker og eventuelt stable flere arrangementer af den slags på benene.

- Hvis det bliver populært, så gør vi det bare oftere. Det er også op til brugerne at bestemme, hvad der skal foregå, siger han.

Herunder kan du se, hvordan 'Tubby Rides' fungerer. Det er dog i noget mindre målestok i forhold til Amager Bakke.

Måske en tur helt fra toppen

På længere sigt – i sommeren 2020 – kan det endda være, at man kan få den helt store kælketur helt oppe fra bakkens top. Det er en tur på 450 meter.

- Det, tror jeg, vil være en sjov oplevelse, men der er lige noget fart, der skal kontrolleres og sikkerhed, der skal være på plads, før vi kaster os ud i det.

Copenhill har stadig en del ledige tider i åbningsweekenden, men Christian Ingels regner med, at der vil blive udsolgt i løbet af ugen.

Du kan booke en skitid her.

TV 2 Lorry har tidligere på året testet skibakken. Se, hvordan det gik i videoen herunder.

Vi tester Københavns nye skibakke

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik