Nu kan du parkere din hund, når du handler ind: Se hvor her

En ny, smart hundeparkering skal gøre det mere trygt for hundeejere at tage deres hunde med, når de for eksempel skal ud at handle ind. Et tiltag Dyrenens Beskyttelse hilser velkommen.

Er du en af dem, der ikke tør tage din hund med ud at gå, når du skal handle ind? Så frygt ej. En ny opfindelse, kan sikre din hunds velbefindende, mens du i ro og mag kan handle ind.

Mick Schultz Feddersen fra Hillerød har nemlig opfundet en hundeparkering, der blandt andet kan stå foran supermarkeder. En idé, der udsprang af den stigende tendens til stjålne hunde og tryghed for hundene. 

quote Det er en fordel, at dyrene bliver beskyttet mod bagene sol om sommeren og regn, is og kulde om vinteren.

Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

- Grunden til, at jeg fik idéen var, fordi en af mine kammerater havde en hund, der blev stjålet, og turde efterfølgende ikke efterlade sin hund ude foran supermarkedet,  så han lod den være i sin bil, med det resultat, at han fik knust en rude i bilen og fik stjålet hunden, forklarer Mick Schultz Feddersen, opfinder og direktør for Den4Dogs.

Den nye hundelov og ønsket om at skabe tryghed for hunden har også været vigtige elementer i hans udvikling af hundeparkeringen. 

Syv år undervejs

Opfinderen kan godt forstå, at det for nogle kan virke utrygt og mærkeligt at sætte sin hund ind i en aflåst boks, men hundeparkeringen har været undervejs i syv år og er udarbejdet i samarbejde med eksperter.

- Vi har lavet hundeparkeringen sammen med Veterinærstyrelsen, så den overholder alle sundhedsmæssige krav. Derudover har vi brugt en adfærdsterapeut, for at sikre os, at hunden på alle måder har det godt derinde, fortæller han. 

Hundeparkeringen regulerer selv temperaturen, så hvis den kommer op på 20 grader om sommeren, sendes der kølig luft ud. Er det derimod vinter, så tænder et gulvvarmemodul op. 

quote Vi fik det, fordi mange i området efterspurgte at have hunden bag lås og slå.

Anders Roed Larsen, Irma, Islands Brygge.

Desuden desinficerer boksen sig selv efter hver hunds besøg.  

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Det er herinde, din hund kan spendere lidt tid, imens du handler ind.
Det er herinde, din hund kan spendere lidt tid, imens du handler ind.
Foto: Mick Schultz Feddersen

Hilser tiltaget velkommen

Hos dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse er man positivt stemt over for initiativet.  

- Det er en fordel, at dyrene bliver beskyttet mod bagene sol om sommeren og regn, is og kulde om vinteren. Alternativt skal hundene sidde udenfor helt ubeskyttet og kan risikere at blive stjålet, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Ifølge ham, kan det ændre på en ellers trist tendens. 

- Hundeparkeringen kan også betyde, at flere vælger at tage hunden med ned til supermarkedet, for lige nu er der mange, der ikke er trygge nok, til at tage hunden med, forklarer Jens Jokumsen.

Supermarkederne vågner op

Og netop supermarkederne begynder at få øjnene op for hundeparkeringen.

En af de supermarkeder, der har taget idéen til sig, er Irma på Islands Brygge.

Butikschefen synes nemlig, at idéen er god og en god måde at tilbyde kunderne en ekstra service.

- Vi fik det, fordi mange i området efterspurgte at have hunden bag lås og slå. Dels fordi de er bange for at få dem stjålet, og dels fordi hunden får en tryghed ved, at den er beskyttet, fremfor at mange hele tiden går forbi den eller børn kommer over og klapper den, forklarer Anders Roed Larsen, butikschef i Irma på Islands Brygge.

Butikken har haft hundeparkering i tre måneder, og Anders Roed Larsen er tilfreds med hundeejernes modtagelse.

- Det bliver brugt pænt, synes jeg, for det er stadigvæk nyt. Desuden er det noget, der skal tales i gang fordi det kan virke ret specielt, fortæller han.  

Hundeparkeringen fungerer helt lavpraktisk ved, at man henter den gratis app. "Den4Dogs" eller bruger et nøglekort, som man får udleveret i butikken. Derefter kan man lukke sin hund ind i hundeparkeringen, der typisk står uden for butikken.

Det koster 3 kroner for et besøg på op til 15 minutter, og ellers 8 kroner i timen. 

Sidste skud på hundeparkerings-stammen er også på Islands brygge. Fredag blev to hundeparkeringer nemlig sat officielt i gang hos Rema 1.000.

På kortet herunder kan du se, hvor der er en hundeparkering nær dig:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik