Nu kan du få hjælp til at samle affald på strandene

Miljøministeriet har afsat en pulje, der skal hjælpe frivillige affaldsindsamlere.

I de senere år er der flere og flere, der har meldt sig. De vil gerne hjælpe til med at rydde op og samle affald ved strandene. Men det kan være svært at organisere, hvis man skal skaffe affaldsposer eller ligefrem forplejning til folk, der gerne vil deltage. Nu er der hjælp at hente i Miljø- og Fødevareministeriet.

Ministeriet har oprettet en strandrensningspulje, som i år kan støtte de frivillige indsamlere med fire millioner kroner. Og dermed bliver det lidt lettere for folk, der gerne vil gå i krig mod plastikefterladenskaber ved kysterne.

- Plastik er en trussel for vores natur og miljø. Og bliver meget langsomt nedbrudt i naturen. Det skader både natur og dyr, og det er med til at ødelægge naturoplevelsen langs de danske strande og kyster. Derfor er jeg glad for i dag at kunne åbne en tilskudspulje, så de mange ildsjæle, som frivilligt gør en indsats for at rydde op, får en ekstra hånd, siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Man kan søge støtte til for eksempel affaldsposer, til forplejning af skraldeindsamlerne eller til leje af en trailer, hvis der er tale om større mængder affald.

Puljen er netop åbnet, og hvis man er interesseret i at samle affald, så kan man læse mere om, hvordan man får støtte her.

- I sidste uge besluttede vi, at afgiften på plastikposer fordobles, og at det er slut med uddeling af gratis bæreposer. Det her er også et skridt i rækken af at passe bedre på vores natur og miljø. Og det er dejligt, at vi nu kan give noget tilbage til de frivillige, der hjælper fællesskabet med at fjerne plastikaffald, lyder det fra miljøministeren.

Det er både private borgere og foreninger eller organisationer, der kan søge midler fra puljen. Den maksimale støtte, der ydes, er 500.000 kroner.

Der er mange grupper rundt om i kommunerne, der indsamlet affald. Blandt andet her i Ballerup. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik