Nu kan alle gå på café i kælderen under Københavns Rådhus

Torsdag aften blev det enstemmigt vedtaget at åbne Københavns Rådhuskælder for offentligheden.

Personalekantinen i kælderen under Københavns Rådhus bliver nu åbnet, så borgere kan møde politikerne på uhøjtidelig vis.

Det blev besluttet torsdag aften i Borgerrepræsentationen. Beslutningen om at lave en åben café som et etårigt pilotprojekt blev enstemmigt vedtaget.

Hvis initiativet bliver en succes, gøres det permanent.

 - I Enhedslisten synes vi, at en beværtning i Rådhuskælderen er et rigtigt godt initiativ. De københavnske borgere var i sin tid med til at betale det her vidunderlige bygningsværk og derfor er det er kun rimeligt, at de får lov at bruge Rådhuset, siger Allan Mylius Thomsen, der er medlem af Teknik og miljøudvalget for Enhedslisten.

quote De københavnske borgere var i sin tid med til at betale det her vidunderlige bygningsværk og derfor er det er kun rimeligt, at de får lov at bruge Rådhuset

Allan Mylius Thomsen, medlem af Teknik og miljøudvalget, Enhedslisten.

Han håber samtidig at åbningen af rådhuskælderen vil give københavnerne og de danske borgere en mulighed for, både at møde politikerne i øjenhøjde.

 - Sådan et tiltag skaber en gennemsigtighed og det er noget, vi i Enhedslisten kæmper særligt for. Personligt er jeg rigtigt glad for, at Martin Nyrups (Rådhusets arkitekt red.) tanke om en rådhuscafé endelig gennemføres, siger Allan Mylius Thomsen.

Traditionen om et mødested på rådhuset går tilbage til 1443, hvor Kong Christoffer af Bayern lavede en bykælder under Københavns tidligere rådhus.

Arkitekten bag Københavns nuværende rådhus Martin Nyrup havde samme tanke. Det var oprindeligt meningen, at der i rådhuskælderen skulle være beværtning. Men da den daværende formand for borgerrepræsentationen Herman Trier også var formand for afholdsbevægelsen, blev arkitektens vision ikke gennemført. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Menighedsråd ballade

playBiskop tog affære: Nu er internt kirke-drama afgjort efter valg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere