Nu har lufthavn seks direkte afgange til Kina - og tilbyder kinesiske guides

Inden årets udgang er hele seks direkte flyforbindelser mellem København og Kina mod de tidligere to.

Vi møder kinesiske Isabel Chuv i gate 32, kort før hun og de andre passagerer skal boarde flyet til Hong Kong kl. 14.10 - den nye direkte flyforbindelse mellem København og Kina:

quote Vi har en kinesisk app i lufthaven, som har virtual reality, der faktisk kan oversætte de danske skilte til kinesisk. Vi har kinesiske guides i lufthaven og kinesiske skilte.

Thomas Woldbye, adm. direktør for Københavns Lufthavne

- Jeg er meget begejstret over København og Danmark. Det har helt indfriet mine forventninger, siger Isabel Chuv inden hun grinende svarer på spørgsmålet om, hvorfor hun har valgt at besøge Danmark: 

- Jeg har drømt om det. Det er derfor, jeg kom hertil. For at få mine drømme opfyldt. 

De kommende år kommer der endnu flere kinesere til København og Danmark. En stor fælles indsats fra lufthavnen, Wonderful Copenhagen og Greater Copenhagen betyder, at der inden årets udgang er hele seks direkte flyforbindelser mellem København og Kina mod de tidligere to. 

De kommende år er der udsigt til en enorm vækst i antallet af kinesiske turister i København og Nordsjælland.
Isabel Chuv er én af de købedygtige kinesiske turister. De står for halvdelen af al taxfree-shopping i lufthavnen.
Isabel Chuv er én af de købedygtige kinesiske turister. De står for halvdelen af al taxfree-shopping i lufthavnen.
Foto: TV 2 Kosmopol

Kinesiske guides i lufthavnen

Og rigtig meget er allerede sat i værk for at sikre en succes-oplevelse for de mange kinesere:

- Vi har en kinesisk app i lufthaven, som har virtual reality, der faktisk kan oversætte de danske skilte til kinesisk. Vi har kinesiske guides i lufthaven og kinesiske skilte og den slags ting, som viser et reelt commitment fra vores side til at tiltrække de kinesiske turister, siger adm. direktør for Københavns Lufthavne, Thomas Woldbye.

Direkte fly mellem København og Kina

SAS – Beijing
SAS – Shanghai
SAS – Hong Kong fra oktober 2018
Air China – Beijing fra maj 2018
Cathay Pacific – Hong Kong fra maj 2018
Sichuan Airlines – Chengdu fra december 2018

Turistorganistationen Wonderful Copenhagen understreger, at nok så mange kampagner ikke kan hamle op med mund-til-mund metoden, når de kinesiske turister vender tilbage til Kina:

Hvad er det for fortællinger I gerne så, man bringer med hjem til Kina?

- En fortælling om København som en design- og arkitekturby. Fortællingen om København som en mangfoldig by. En by med livskvalitet. En by, hvor man får gastronomiske oplevelser. Det er nogle af de ting, vi slår på. Bæredygtighed og så videre. Og det, tror jeg, allerede er kendt i dag i Kina, siger adm. direktør i Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø Hansen.

Et købedygtigt folk

Den voksende kinesiske interesse rækker dog langt ud over København. De senere år har eksempelvis Helsingør oplevet en noget nær eksplosiv interesse fra kinesiske turister: 

 - Selvfølgelig er Kronborg et fyrtårn, men byen har jo også et maritimt museum - Søfartsmuseet, som er en stor ting. Og så har Helsingør en fantastisk bymidte og en masse små gode oplevelser, siger Mikkel Aarø Hansen.

I Københavns Lufthavn klapper mange i hænderne over udsigten til flere kinesere på dansk jord. I dag åbnede Copenhagen Fur eksempelvis en såkaldt flagship store:

- Kina og Hong Kong er det klart vigtigste marked for Copenhagen Fur. Så i og med at der kommer flere kinesere til Danmark får vi også en lejlighed for at vise vores produkter frem for dem, siger adm. direktør for Kopenhagen Fur, Jesper Uggerhøj.

Og kineserne er købedygtige. De står for halvdelen af al taxfree shopping i lufthavnen. Og så er de villige til at bruge flere penge på mad, hoteller og shopping end gennemsnitsturisten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik