Nu hædres den afdøde danske sejler Paul Elvstrøm i Hellerup

Den danske sejlsportsmand Paul Elvstrøm døde 7. december. Nu hædres han med en plads i Hellerup. Det har en enig kommunalbestyrelse vedtaget.

Fremover skal man skrive en ny adresse på sin post, hvis den skal sendes til Hellerup Sejlklub. Den kommer nemlig til at hedde Paul Elvstrøms Plads 1. 

quote Det er en påskønnelse og en erindring af en mand, der har været et fyrtårn og et forbillede for kommunen

Hans Toft, borgmester, Gentofte Kommune

Det sker for at hædre den danske sejlsportsmand Paul Elvstrøm, som afgik ved døden 7. december. Det er en enig kommunalbestyrelse i Gentofte Kommune, som har besluttet det. 

- Han skulle hædres, fordi det er en påskønnelse og en erindring af en mand, der har været et fyrtårn og et forbillede for kommunen - og specielt i Helerup sejlklub. Så vi ville gerne i det offentlige rum give en markering, i det rum som var hans egne omgivelser. Til minde om den meget imponerende sportsmand, han var. 

Det fortæller borgmester i Gentofte Kommune, Hans Toft, til TV 2 Lorry onsdag aften. 

quote Paul Elvstrøm anerkendes for at være den største sejler i den olympiske historie. 

Hans Toft, borgmester, Gentofte Kommune

Ud over at Hellerup Sejlklubs adresse ændres, så kommer den lille plads foran sejlklubben til at hedde Paul Elvstrøms Plads. Det offentliggør Hans Toft i et Facebook-opslag, hvor borgmesteren desuden skriver: 

"Paul Elvstrøm blev i 1996 kåret som det 20. århundredes største sportsmand i Danmark og anerkendes for at være den største sejler i den olympiske historie. Paul Elvstrøm deltog i otte olympiske lege fra 1948 til 1988 og vandt fire guldmedaljer i træk og vandt VM 13 gange. "

Den helt officielle afsløring af den nye adresse og plads sker i april 2017. 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik