Nu får københavnerne endnu et sted at hoppe i havnen

Nu kan københavnerne springe i havnen i den nye badezone ’Sandkaj’, som indvies onsdag den 16. august i Nordhavn.

Der er efterhånden en del muligheder for at svømme i Københavns Havn.

Og onsdag den 16. august får københavnerne endnu én, når kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (Dansk Folkeparti) indvier badezonen 'Sandkaj' i Nordhavn. 

Med den har byens borgere og turister nu både tre havnebade og tre badezoner at vælge imellem, hvis ellers vejret tillader en kold dukkert. 

- Københavnerne er vilde med at bade i havnen. Faktisk er det så populært, at flere har været fristet til at hoppe i vandet uden for havnebadene. Derfor åbner vi endnu en badezone, så københavnerne får mulighed for at svømme flere steder i havnen, siger Carl Christian Ebbesen i en pressemeddelelse. 

 
 

Består af to bassiner

Det er entreprenøren CG Jensen, der for By & Havn har etableret den 400 meter lange brygge, Sandkaj, hvortil badezonen er bygget. Den kan benyttes året rundt - men på eget ansvar og uden livreddere. 

Badezonen er placeret ud for Göteborg Plads, hvor beboere har haft mulighed for at afprøve zonen siden slutningen af juli. 

Den er afmærket med gule markeringsbøjer, flydespær og redningsliner langs kajen - og udgøres af et lille bassin på 15 gange 12 meter og et stort bassin på 70 gange 12 meter. 

Byggeriet indvies klokken 14.00 den 16. august med musik og aktiviteter for børn og voksne. 

En  billig løsning

Cirka 4.000 københavnere hopper i vandet på gode sommerdage, vurderer Kultur- og Fritidsforvaltningen. 

Og der har været masser af tilladte steder for badenymferne i år. 

Det er nemlig forholdsvis billigt at etablere en badezone fremfor et havnebad, da man ikke behøver livreddere og et dyrt ponton-anlæg, der omkranser badegæsterne her.

Det er ikke tilladt at bade alle steder i Københavns Havn, fordi vandet er usundt i visse områder på grund af overløb fra kloak- og regnvand. 

Se her hvor der er badezoner nu - og hvor der er badezoner på vej i fremtiden:​

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik