Mere hærværk: Nu er tre ud af fire stærekasser blevet smadret

Vejdirektoratet har opsat fire stærekasser i TV 2 Lorrys sendeområde. Tre af dem er på få dage blevet udsat for hærværk.

De såkaldte ATK-standere i Københavns Vestegns Politikreds har fået en hård start.

Torsdag og fredag i sidste uge blev de to automatiske fotofælder på Roskildevej i Albertslund udsat for hærværk, og lørdag gik det så ud over en af de to standere på Måløv Byvej i Ballerup.

Dermed af tre ud af fire stærekasser i TV 2 Lorrys sendeområde blevet smadret på få dage. 

- Det er fuldstændig utilstedeligt. De er jo sat op, fordi de skal være til gavn for vores allesammens trafiksikkerhed, fortæller Claus Bardeleben, der er vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.

Politiet ser det som en alvorlig form for hærværk.

- De her målere er dyre, så hvis vi fanger den eller dem, der har gjort det, så tror jeg bestemt, at der venter en fængselsstraf forude, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Hærværk var forventet

Stærekasserne giver oplysninger til Rigspolitiet, som bruger billederne til at fælde fartsyndere på vejene. Hærværket er dog sket, før stærekasserne nåede at blive taget i brug.

- Det er dødirriterende. Vi har brugt lang tid på at få sat stærekasserne op og finde de rigtige steder til dem. Og så er det dyrt, når de bliver ødelagt, fortæller Marianne Steffensen, der er afdelingsleder for trafiksikkerhed hos Vejdirektoratet. 

Det er netop Vejdirektoratet, der ejer stærekasserne. Her havde man på forhånd forventet, at de ville blive udsat for hærværk.   

- Vi ved fra undersøgelser i Norge og Sverige, at der er den her form for hærværk i starten. Senere hen har stærekasserne ikke den samme interesse, og så kan man gå ind i en almindelig driftsperiode, lyder det fra Marianne Steffensen, der tilføjer, at stærekasserne hurtigt vil blive repareret.

Måske en sammenhæng i sagerne

Hærværket på de tre ATK-standere er sket i løbet af tre dage. Københavns Vestegns Politi overvejer derfor nu, om sagerne har en sammenhæng. 

- Det kan vi ikke udelukke. Der er sket det samme alle tre steder. Måske er det ikke samme person men en gruppe af personer, der er blevet enige om, at de her målere skal ødelægges, fortæller Claus Bardeleben. 

Københavns Vestegns Politi overvejer nu, hvad man kan gøre for at passe på ATK-standerne. De patruljerende betjente på gaderne er i forvejen opmærksomme på dem.

Selve placeringerne af stærekasserne bliver dog ikke genovervejet.  

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man henvende sig til Københavns Vestegns Politi på 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik