Drenge slap rideskoleheste løs: Nu ved politiet hvem de er

Nordsjællands Politi har nu identificeret flere drenge, der nytårsnat lukkede en gruppe heste ud af en rideskole. Flere heste kom alvorligt til skade.

En gruppe drenge brød nytårsaften ind på en rideskole på Kellerisvej i Espergærde og slap 13 heste fri.

Flere af hestene kom til skade, mens drengene red på heste og ponyer.

Nu har Nordsjællands Politi identificeret flere af de drenge, der lukkede hestene ud. 

- Vi vil i de nærmeste dage tale med drengene. Hvis der bliver rejst sigtelse imod dem, vil det blive en sigtelse for husfredskrænkelse. Det skyldes, at der skal være forsæt til beskadigelse ved en hærværkssigtelse, og det har vi nu vurderet, at der ikke har været i denne sag, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Straframmen for husfredskrænkelse er bøde eller fængsel indtil seks måneder.

Halte heste

TV 2 Lorry har talt med rideskolelederen Stine Pinholt dagen efter, drengene havde lukket hestene ud. Her fortalte hun, at tre heste var halt efter hærværket.

- Den ene har et kæmpestort knæ med et dybt sår, så der kan gå en måned eller længere tid, før den er ok, fortæller hun.

Flere heste gik i panik, da de blev sluppet løs, og at de har skadet sig selv og hinanden. Blandt andet var der en hest, der var kommet til skade med mulen, så dyrlægen efterfølgende måtte klippe noget af dens læbe af.

- Store 16-årige drenge har redet rundt på bittesmå ponyer, det er jo helt vanvittigt. Vi har aldrig oplevet noget lignende, siger Stine Pinholt til TV 2 Lorry.

Hun understreger dog, at det ikke ser ud til, at drengene har udøvet vold mod hestene. 

Filmede det hele

Drengene filmede selv besøget og rideturen, og de lagde det efterfølgende op på det sociale medie Snapchat, oplyser Nordsjællands Politi.

Videoen var medvirkende til, at politiet kunne identificere drengene.

Rideskoleleder Stine Pinholt fortæller til TV 2 Lorry, at man regner med at rejse et erstatningskrav overfor drengene.

Episoden har efterladt rideskolen med regninger for dyrelægebesøg, et væltet hegn og andre materielle skader på rideskolen. Beløbet er endnu uvist.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik