Nu er det slut med gratis kørselstræning til unge bilister

Staten har sløjfet støtten til projektet Drivers Club, som hjælper unge med at køre sikkert i bil.

De er kendt for at overtræde fartgrænserne, køre harsarderet og slå sig selv og andre trafikanter ihjel. 

Unge vejer tungt i trafikstatistikkerne, og derfor oprettede man tilbage i 2016 projektet Drivers Club, som skulle lære unge bilister på hele Sjælland at køre mere sikkert i bil gennem gratis kurser på køreteknisk anlæg i Roskilde.

Men nu er projektet blevet parkeret. Roskilde Kommune, som de seneste år har faciliteret Drivers Club via midler fra Transportministeriet, har nemlig ikke modtaget penge for 2019.

Drivers Club kan derfor ikke længere afholde sine aktiviteter, medmindre de får rejst de cirka 150.000 kroner, som det koster at holde projektet kørende, fremgår det af en orientering til Økonomiudvalget i Roskilde Kommune. 

Kommune har udsendt brev

Da Drivers Club har base på FDM Sjællandsringen, men rekrutterer medlemmer i både Region Hovedstaden og Region Sjælland, har Roskilde Kommune nu udsendt breve til de sjællandske kommuner om muligt tilsagn om økonomisk støtte på 10.000 kroner per kommune.

Roskilde Kommunes eget bidrag til Drivers Club består i at have en sekretariatsfunktion i klubbens bestyrelse samt bidrage med 10.000 kroner om året til klubbens aktiviteter.

Der er endnu ikke modtaget tilbagemeldinger om interesse for deltagelse fra andre kommuner. Hvis der kommer tilstrækkelig mange positive tilbagemeldinger, kan aktiviteterne i Drivers Club genoptages, fremgår det af orienteringen.

Fakta om Drivers Club

  • Drivers Club henvender sig til bilister i aldersgruppen 17 - 24 år.
     
  • Klubben afholder 4- 5 klubdage om året på køreteknisk anlæg i Roskilde, hvor de unge medlemmer modtager gratis, målrettet teoretisk færdselssikkerhedsundervisning og får mulighed for indøve køreteknik på en lukket bane.
     
  • Undervisningen dækker blandt andet øvelser på tør langbane, glat langbane, glat kurve og glatbanebakke.
     
  • Projektet har årligt udgifter for cirka 150.000 kroner.
     
  • Det har indtil nu været finansieret af midler fra Transportministeriet.

Kilde: Roskilde Kommune


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik