Nu er det jul: Se Københavns juletræ blive tændt

Traditionen tro blev juletræet på Rådhuspladsen i dag tændt. Se det flotte træ her.

Årets juletræ på Rådhuspladsen i København kommer fra Gribskov og er pyntet med 800 lys og 100 julehjerter fra Børnenes Kontor Foto: TV 2 Lorry

Hvornår ved du, at det er jul? I københavn ved man det, når butikkerne pynter op, lys og guirlander hænger over købstrøgene og så er der selvfølgelig tændingen af juletræet på rådhuspladsen.

Traditionen tro var det netop i dag, 1. søndag i advent, at københavns overborgmester og Julemanden sammen tændte træet.

- Juletræstændingen på Rådhuspladsen er en smuk tradition som jeg holder meget af. Begivenheden markerer starten på julen for rigtig mange københavnere, siger Frank Jensen.

Hundredevis af lys

Årets træ kommer fra Gribskov og det er igen en ordenlig kleppert. Træet er omtrent 20 meter højt og vejer omkring 4 ton. Det er blevet pyntet med 800 lys og 100 julehjerter fra Børnenes Kontor. 

Som optakt til tændingen anførte Greve Pigegarde et juleoptog, der startede på Kongens Nytorv og fortsatte til Rådhuspladsen. På pladsen kunne de mange fremmødte møde Julemanden og hans nisser.

Igen i år blev der samlet ind til Børnenes kontors julehjælp. I 2016 samlede de knap 100.000 ind. Pengene går ubeskåret til julehjælpen, der hjælper udsatte skolebørn fra familier, der er økonomisk udfordrede.

01:07

Se juletræet blive tændt på rådhuspladsen af Københavns overborgmester og Julemanden.

Luk video

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik