Den hurtigste jernmand er fundet - 2. pladsen var 11 sekunder for langsom

De hurtigste jernmænd og kvinder er kommet i mål i Helsingør.En dansker var tæt på podiet, og to mænd var farligt tæt på at vinde.

Den hurtigste mand ved EM i den halve IRONMAN er amerikanske Rodolphe Von Berg.

Han har tilbagelagt 1,9 kilometers svømning, 90 kilometers cykling og 21,1 kilometer løb på tre timer, 39 minutter og 35 sekunder.

Han kom ind kun elleve sekunder før andenpladsen, Javier Gomez.

- Det sker relativt sjældent, at det er så tæt på denne distance. De har været i gang i tæt på fire timer, så det er sjældent. Men det her med, at to atleter rammer deres bedste dag på samme tid, det er fænomenalt, siger tidligere professionel atlet og tidligere verdensmester i IRONMAN, Torbjørn Sindballe.

- De får det bedste frem i hinanden. Det er sådan et ræs, man drømmer om. De skaber magi derude sammen ved at lave et ræs, der er på utrolig højt niveau, siger han.

Her dratter Rodolphe Von Berg om, efter han er kommet ind over målstregen.

Det er lutter udenlandske mænd, der er på top-ti, ved EM i den halve IRONMAN i Helsingør søndag.

Vinderen, Rodolphe Von Berg, er fra USA, andenpladsen, Javier Gomez, er fra Spanien, og tredjepladsen, Pablo Dapena Gonzazles, er også fra Spanien.

- Det er ikke overraskende, lyder det fra Torbjørn Sindballe.

Der var to danske deltagere, Miki Mørck Taagholt og Daniel Bækkegård, der var spået af Torbjørn Sindballe til at kæmpe med om en plads i top ti, men de blev sat af de det stærke felt.

Se alle resultater her.

Dansk kvinde kom på 4. pladsen - 34 sekunder langsommere end tredjepladsen

Helle Frederiksen, der var det helt store danske håb for medaljer, kom i mål på en fjerdeplads for kvinderne.

Hun klarede den lange tur på fire timer, otte minutter og to sekunder.

Det var desværre ikke nok til at hive sig op på en tredjeplads. Der var 34 sekunder mellem hende og Radka Kahlefeldt, der kommer på podiet og får bronze.

- Det var et godt ræs for Helle, men at stå lige udenfor podiet er utaknemmeligt. Men hun kan bestemt være stolt af, at hun har kørt et godt løb i dag. Det var et stærkt løb. Det var helt i verdensklasse, så hun kom med en god præsentation i et hårdt felt, siger Torbjørn Sindballe.

Sidste år kom hun ind over et minut langsommere, men det gav hende en 2. plads.

Vinderen blev amerikanske Holly Lawrence, der kom i mål på fire timer, tre minutter og 16 sekunder, mens andenpladsen gik til Fenalla Langridge.

Her ses kvinderne på podiet. Vinderen blev Holly Lawrence, andenpladsen gik til Fenalla Langridge og tredjepladsen fik Radka Kahlefeldt
Her ses kvinderne på podiet. Vinderen blev Holly Lawrence, andenpladsen gik til Fenalla Langridge og tredjepladsen fik Radka Kahlefeldt
Foto: KMD IRONMAN

Målstregen for de almindelige løbere, der bare gør det for sjov, lukker klokken 18.00.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik