Nu er datoen endelig fastsat: Her lander pandaerne i Zoo 

Det bliver i ordets oprindelige forstand en historisk begivenhed, siger zoo-direktør om den kommende indvielse af det nye pandaanlæg.

Flere års forberedelser kulminerer den 4. april klokken 18.45.

Her lander to kinesiske pandaer i Københavns Lufthavn, hvor de vil få en formidabel VIP-velkomst, oplyser Københavns Zoo i en pressemeddelelse.

- Pandaernes ankomst og åbningen af Pandaanlægget bliver i ordets oprindelige forstand en historisk begivenhed, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør Zoologisk Have København. 

Ifølge pressemeddelelsen venter der pandaerne et storstilet velkomstprogram.

Rejser som VIP-gæster

Pandaerne transporteres til Danmark af SAS Cargo, og her ser man frem til at fragte de to pandaer hele vejen til Zoologisk Have.

- Vi er meget stolte af at stå for den prestigefyldte transport. Netop nu lægger vi sidste hånd på planlægningen, så vi sikrer en tryg og glat rejse for de to VIP-gæster, siger Leif Rasmussen, administrerende direktør SAS Cargo.

Efter den formelle velkomst og det obligatoriske papirarbejde ved ankomsten, bliver de to pandaer fragtet til Zoologisk Have. Her får de adgang til hver deres stald, hvorefter det udelukkende er ZOOs fagpersonale, der får adgang til pandaerne frem til den officielle åbning den 10. april.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses en visualisering af det nye pandaanlæg.
Her ses en visualisering af det nye pandaanlæg.
Foto: HedeDanmark

Officiel åbning den 11. april

Den 10. april klokken 18.30, når rejsestøvet er vasket af, og de to bjørne har haft mulighed for at lære deres nye hjem at kende, vil Dronningen og ZOOs nye protektor, Kronprinsesse Mary,  officielt åbne Pandaanlægget.

Det sker ved en gallaåbning af Pandaanlægget for inviterede gæster, heriblandt statsminister Lars Løkke Rasmussen og repræsentanter fra Kina.

Dermed lanceres også det fælles dansk-kinesiske pandaforskningsprojekt, hvis officielle betegnelse er Sino-Denmark Giant Panda joint research cooperation.

Den 11. april klokken 9.00 er det hele Danmarks tur til at møde de to pandaer ved den officielle åbning for ZOOs gæster. Her vil Kronprinsessen også deltage.

(I dette indslag kan du se Zoos forberedelser af pandaanlægget - artiklen fortsætter under videoen)

 

En af de største begivenheder i Zoos historie

Administrerende direktør i Zoologisk Have, Jørgen Nielsen, har sammen med resten af ZOO længe set frem til en af de største begivenheder i ZOOs 160-årige historie:

- Vi har bygget og udviklet og i det hele taget forbedret Haven og gæsteoplevelsen markant de sidste 18 måneder, og det kommer vores gæster til at nyde godt af fra den 11. april og i mange år frem. Vi har udviklet nye restaurantkoncepter, forbedret mad- og serviceniveauet i hele Haven og hyret en topkok som køkkenchef. Takket være bidrag fra 16 store danske virksomheder har vi sideløbende bygget et state of the art pandaanlæg, der kommer til at tegne Danmarks profil internationalt mange år fremover, siger Jørgen Nielsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses det nye panda-anlæg, der skal huse de to kinesiske gæster. Anlægget skal ligge centralt i haven, og det gamle elefanthus må lade livet for at gøre plads til det.
Her ses det nye panda-anlæg, der skal huse de to kinesiske gæster. Anlægget skal ligge centralt i haven, og det gamle elefanthus må lade livet for at gøre plads til det.
Foto: Københavns Zoo

- Vi har haft dyrepassere, zoologer og dyrlæger på uddannelsesophold i Kina og været i tæt dialog med kinesiske fagfolk siden 2010. Og vi har ikke mindst en hel plantage på Sydsjælland med struttende frisk bambus. Så jeg tør godt sige: vi er klar til at tage imod vores nyeste beboere, for det her bliver i ordets oprindelige forstand en historisk begivenhed, siger Jørgen Nielsen.

Zoo-direktøren er stolt over at lægge hus til Dronningens pandaer.

- De to pandaer er en statsgave til Hendes Majestæt Dronningen, og vi er naturligvis meget beærede over, at Zoologisk Have København skal huse bjørnene. Men helt i Kongehusets ånd er det samtidig vigtigt, at pandaerne bliver hele Danmarks pandaer.

- Derfor bliver det også spændende, når champagnen er boblet af, og vi og vores gæster for alvor skal lære de to pandaer at kende. For der venter os mange gode, sjove og lærerige oplevelser i mødet med de to bjørne - og det ved jeg, at både vi og vores gæster ser meget frem til, siger Jørgen Nielsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik