Nu bliver Tivoli-forlystelse 25 procent vildere

Tivolis tre år gamle 3-i-1-forlystelse får nu en heftig opdatering.

Tivoliforlystelsen Fatamorgana bliver nu endnu vildere. Mindst 25 procent.

- Vi gør det, fordi vi kan. Og fordi vi hele tiden forsøger at forbedre os. Publikum vil have vildere ting, fortæller Torben Plank, pressechef hos Tivoli, til TV 2 Lorry.

Ifølge Tivoli har undersøgelser vist, at det kan være sundt at få sus i maven, føle angstens hjertebanken og overleve faren med et højt hvin afsluttet med et grin.

Og sådan et "sundheds-boost" kan grænsesøgende gæster opleve fra den 16. maj, når Fatamorgana får en ny og voldsom vippefunktion. 

Den udløses i 40 meters højde, mens gæsterne udsættes for 2,5G-kraft. Med den nye vippe-funktion er Fatamorgana blevet mindst 25 procent vildere.

Fra toppen af Fatamorgana er der udsigt til store dele af Indre København.

- Jeg vil personligt mene, at vippedelen alene gør forlystelsen mindst 25 procent mere vild. Gæster der har det svært med højder og fart frarådes at tage turen, og henvises i stedet til den familievenlige oplevelse i gondolerne, der ikke bliver ændret, forklarer Torben Plank.

- Gæsterne kan godt opfatte en tur i Fatamorgana som en ”potentiel fare”, der fremkalder angstens sved og hurtig hjertebanken. Men når de har afsluttet turen, og alt er gået godt, så bliver forlystelses-entusiasterne ofte ramt af en følelse, der mest af alt minder om en lykketilstand. Det er præcis det, en forlystelse af de vilde skal kunne klare.

- Vi gør alt for at følge med udviklingen og gøre Haven bedre løbende, fortæller projektchef Marie Therese Collet til TV 2 Lorry. 

Fatamorgana indtog Tivoli tilbage i 2016, og det var ikke en smarte frifødsel. Flere gang måtte man udskyde åbningen. 

Men nu er det altså tid til at give forlystelsen en opdatering. 

- Det er ikke første gang, vi gør det. Dæmonen lavede vi til 3D. Og i år bliver radiobilerne trådløse. Faktisk har vi brugt 100 millioner kroner i på opdateringer og helt nye forlystelser, siger Torben Plank til TV 2 Lorry. 

Én forlystelse vil dog aldrig bliver opdateret, forsikrer Torben Plank. 

- Den gamle rutsjebane er helt unik. Den kommer vi ikke til at røre ved. 

Tilbage i 2016 besøgte TV 2 Lorry manden bag den nye forlystelse:

Mød manden bag Fatamorgana.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik