Vilde billeder: Nu bliver huse revet ned for at gøre plads til letbane

De indledende øvelser til anlæg af den nye letbane i hovedstadsområdet er i gang.

Før der kan bygges op, må der først rives ned.

Således er arbejdet på Hovedstadens Letbane nu skudt igang. Eller det vil sige, at store maskiner med licens til at ødelægge i første omgang nu er gået i gang med at gøre plads til selve anlægningen af letbanen. 

Det betyder, at der flere steder bliver ryddet arealer og bygninger bliver fjernet. 

I videoen herover kan du eksempelvis se, hvordan et hus på grænsen mellem Kongens Lyngby og Gladsaxe må lade livet.

Kommende naboer til letbanen, vil i en periode fra nu af opleve mere og mere nedrivningsarbejde i nærområdet, der vil føre til nogle gener, oplyser Hanne Tærsbøl Schmidt, chef for afdelingen ’naboer og ejendomme’ i Hovedstadens Letbane, til TV 2 Lorry.

Vil have dialog med omgivelser

- En række forsyningsselskaber skal flytte en hel del ledninger langs letbanestrækningen, og en del steder skal der også ryddes arealer og fjernes bygninger, for at vi kan få plads til at bygge. Vi vil rigtig gerne have en god dialog med vores omgivelser, mens vi bygger. Samtidig arbejder vi på at levere god information om aktiviteterne, og vi har blandt andet oprettet en informationsservice, som man kan tilmelde sig, hvis man løbende vil informeres om letbane-aktiviteterne. Man tilmelder sig på dinletbane.dk/infoservice, siger Hanne Tærsbøl Schmidt.

Hovedstadens letbane får 29 stationer på den i alt 28 kilometer lange letbanestrækning, hvor Ishøj og Lundtofte er endestationer. Du kan tage den første tur i 2025. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik