Nu bliver Bryggen bæredygtig

Mandag var der rejsegilde på Bryggens nye lejligheder.

I dag er der rejsegilde for boligprojektet Castor med 78 bæredygtige boliger på Islands Brygge.

Castor udgør tredje etape af de over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som bliver opført på HavneBryggen, Islands Brygge 40.

- Det bliver boliger med meget høje standarder for miljørigtige kvalitetsmaterialer, indeklima, energibesparelse og fællesskab i åbne gårdmiljøer. De får dertil en imponerende udsigt og en af de bedste beliggenheder i København. Der er stor købsinteresse for kvalitetsboliger med lave vedligeholdelsesomkostninger, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

 

Store vinduer og lavt energiforbrug

Castors 78 ejerlejligheder og de tilhørende erhvervslejemål forventes at stå klar til indflytning i maj 2019.

De bliver bæredygtighedscertificeret med fokus på blandt andet et sundt indeklima og med fleksibelt antal værelser i den enkelte lejlighed, så boligen kan følge med en families udvikling over tid.

- Sådan en certificering er ikke bare et stykke papir, men en garanti for, at bygningen lever op til en lang række krav til bæredygtigt byggeri, som også kommer beboerne til gode i form af blandt andet store vinduesarealer og lavt energiforbrug, siger Palle Bjerre Rasmussen, direktør for NCC Building.

Foruden lejlighederne bliver der lavet syv butikslejemål på cirka 100 kvadratmeter til café, restaurant og specialbutikker. 

 
 
Foto: 3D-Empire A/S

Fordele ved bæredygtige boliger

  • Lavere energi- og varmeforbrug og CO2 udledning pga. fx. isolering, brug af solceller på taget, lokal afledning af regnvand evt. via grønne tagflader 
     
  • Brug af genanvendelige materialer med lave driftsomkostninger og bæredygtige materialer valgt ud fra livscyklusanalyser og miljømæssige risici. Fx. overvejende brug af certificeret FSC træ.
     
  • Forbedret indeklima pga. minimeret brug af giftholdige materialer, særligt design og tekniske anlæg
     
  • Fleksibel ruminddeling, der kan imødekomme husstandens skiftende behov.  
     
  • Friarealer med fokus på at skabe attraktivt og trygt nærmiljø, hvor sociale relationer kan styrkes
     
  • Udvidet cykelparkering og grønne facader
Kilde: Pension Danmark
 
 
Foto: 3D-Empire A/S

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik