Anne Mettes kat blev skudt: Nu advarer hun andre dyreejere

En kat blev skudt med et luftgevær natten til onsdag. Skuddet ramte tæt på hjertet.

Her ses røntgenbilledet og katten Pushkin. Den hvide plet på billedet er haglet. Foto: Privatfoto

En sibirisk skovkat i Farum har kun syv liv tilbage, efter den på brutal vis er blevet både skudt og ramt to gange.

Katten blev senest ramt tæt ved hjertet af et hagl natten til onsdag i denne uge. Det skriver Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Læs også Zoo undersøger overvågning: Ved ikke hvor elefant-hopper blev af

Hændelsen udspillede sig på eller omkring Ingeniørvænget i Farum mellem 00.00 og 07.30 natten, hvor katten stiftede ubehageligt bekendtsskab med et luftgevær.

Skuddet var næsten dødeligt, da haglet borede sig ni centimeter ind i katten og ramte tæt ved hjertet. Efterfølgende var en dyrlæge nødt til at fjerne haglet for at sikre, at den sibiriske kat fortsat havde nogle liv på kontoen.

Da han kom hjem, slikkede han sig på siden, og der kunne jeg se et hul i siden på ham. Så tænkte jeg straks på, at det var et skud.

Anne Mette Barfod

TV 2 Lorry har talt med ejeren til den skudramte kat, som beskriver, hvordan hun opdagede skudhullet, da katten, med navnet Pushkin, blev ved med at slikke sig det samme sted.

- Da han kom hjem, slikkede han sig på siden, og der kunne jeg se et hul i siden på ham. Så tænkte jeg straks på, at det var et skud, fordi vi har prøvet det før, siger Anne Mette Barfod til TV 2 Lorry.

For bare halvandet år siden blev Pushkin nemlig også skudt med et hagl. Dengang sad haglet stadigvæk i forbenet, da katten kom hjem.

Røntgenbilledet, som Pushkin fik taget hos dyrelægen i forbindelse med skuddet i denne uge viste desuden, at katten allerede havde et ældre hagl siddende i kroppen, som altså ikke er blevet opdaget tidligere.

Anne Mette Barfod er chokeret over, at nogen kan finde på at behandle dyr på den måde. 

- Hvis nogen oplever, at Pushkin er generende, så vil vi da gerne vide om det, så vi kan få forhindret det, siger Anne Mette Barfod og tilføjer:

- Det her skaber noget utryghed. Det er klart.

Læs også Mand hopper over hegnet til elefanterne i Zoo

I sit opslag på Facebook søger Anne Mette Barfod desuden andre dyreejere, som har haft lignende oplevelser i området.

Hun fortæller til TV 2 Lorry, at ingen indtil videre har henvendt sig om kæledyr, som er blevet skudt - men en ældre dame oplevede for tre år siden, at hendes kat blev forgiftet, så den døde.

Sagen om Pushkin, der blev skudt med et luftgevær, er nu politianmeldt.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik