Nu ånder de lettet op: Ingen nye klager over kystsikring

Den sidste klagefrist er endelig overstået og arbejdet med at sikre Jyllinge Nordmark kan fortsætte

Mere end fire år efter stormen Bodils hærgen, ånder de nu lettet op i Jyllinge Nordmark ved Roskilde. Området blev ramt af massive oversvømmelser på grund af det voldsomme vejr.

Siden har det ene politiske og juridske slagsmål afløst hinanden, og den planlagte kystsikring af området har trukket ud. Men nu er den sidste klagefrist overstået - og projektet kan sendes i EU-udbud.

Den sidste klagefrist, inden planerne sendes i EU-udbud udløb 3. april - og da der ikke var indkommet klager, kunne projektet altså fortsætte.

Den melding har ifølge en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune vakt noget nær jubel i de oversvømmelsestruede områder.

- Folk er enormt lettede. Det er lige før, de står med skovlen i hånden og er klar til at grave. De bliver lidt skuffede, når vi fortæller dem, at vi først lige skal vente på et halvt års EU-udbud, men har forståelse for tidsforløbet. Så helt overordnet er folk jo kisteglade, siger Philip Lange Møller, der er formand for digelaget i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.

Glæden har selvfølgelig også ramt rådhuset i Roskilde.

- Der er gået over 4 år, siden Bodil som den første store stormflod ramte området. Og hver vinter siden har vandet været truende nær på. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi endelig ser ud til at være kommet igennem den kæmpe labyrint af love og regler og kan fokusere på at få bygget sikringen mod vandet, hedder det fra Roskildes socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen i en udtalelse.

Projektets størrelse og omfanget af de planlagte diger betyder, at det skal i EU-udbud.

Frem til midten af maj gennemførs en såkaldt prækvalifikationsperiode - og firmaer, der herefter vurderes at være kvalificerede til opgaven kan så regne på deres tilbud frem til 27. juni.

Byrådet skal se på tilbuddene på sit første møde efter sommerferien. 

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik