Nu åbner omdiskuteret ungdomshus: "Vi laver ingen ballade"

Fredag slog det nye ungdomshus i Helsinge, som der ellers har været stor kamp om, dørene op for første gang.

Der er stor glæde indenfor i det nye ungdomshus i Helsinge. Fredag åbnede de nemlig dørene for første gang og inviterede alle til åbent hus - med masser af kage og kaffe på kanderne.

quote Vi vil gerne holde os gode venner med naboerne. Det betyder meget for os, så vi kan få lov til at blive hernede.

Søs Kjærgaard, medlem af Helsinge Ungdomshus brugerbestyrelse

Håndværkerne er dog stadigvæk i gang med at få lavet de sidste ting, men ungdomshusets bestyrelsen kunne ikke vente mere, så nu har de åbnet, så alle unge fra Helsinge kan komme i bygningerne i den nedlagte Kongensgave Børnehave.

- Vi er rigtig glade for, at vi endelig kan sige, at nu er vi åbne. Der er mange, der har spurgt, hvornår vi åbner, og mange spørger, hvad der egentlig sker med ungdomshuset. Så nu kan vi sige, at vi har åbnet, siger Søs Kjærgaard, medlem af Helsinge Ungdomshus brugerbestyrelse, da TV 2 Lorry dukker op til det åbne hus.

I videoen herunder kan du få en rundtur i Helsinge Ungdomshus nye lokaler:

Søs Kjærgaard viser rundt i Helsinge Ungdomshus.

Omdiskuteret placering

Placeringen af ungdomshuset har været heftigt diskuteret de seneste måneder. 

Naboerne til det nye ungdomshus har udtrykt deres bekymringer over, at en gruppe unge mennesker pludselig skulle flytte ind i deres villakvarter. Men i marts besluttede Udvalget for Udvikling, By og Land i Gribskov Kommune, at det nye ungdomshus skulle ligge i de gamle børnehavelokaler - i første omgang for en tre-årig periode.

quote Der er mange, der har spurgt hvornår vi åbner og der er mange spørger, hvad der egentlig sker med ungdomshuset.

Søs Kjærgaard, medlem af Helsinge Ungdomshus brugerbestyrelse

- Jeg tror, det kommer til at køre rigtig godt. Der er nogle (af naboerne, red.), der er begyndt at åbne sig op, for de kan godt se, at vi er almindelige unge mennesker. Vi laver ikke noget ballade overhovedet - vi er imødekommende og åbne, siger Søs Kjærgaard til TV 2 Lorry.

Da TV 2 Lorry besøgte Helsinge Ungdomshus fredag formiddag, havde naboerne endnu ikke været forbi og sige hej. Men det håbede bestyrelsen, at de ville i løbet af eftermiddagen, for det gode naboskab er vigtigt for de unge borgere.

- Vi har prøvet at holde lav profil hernede, så vi ikke larmer for meget og få folk til at respektere vores regler og respektere naboerne. For vi vil gerne holde os gode venner med naboerne. Det betyder meget for os, så vi kan få lov til at blive hernede, Søs Kjærgaard til TV 2 Lorry.

Her bydes der velkommen til gæster i Helsinge Ungdomshus.
Her bydes der velkommen til gæster i Helsinge Ungdomshus.
Foto: Mathias Lilholt / TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik