Kom med ind i det nye Experimentarium: "Jo skørere, jo bedre"

Torsdag åbner der nye Experimentarium for dig og mig. Kom med TV 2 Lorry på rundtur.

Laserlys der spiller musik ligesom en harpe eller en skål med vand, hvor bølgerne går ligeså højt som en stormvejr til søs. 

Torsdag åbner Experimentarium igen dørene for leg med elementerne med 16 nye udstillinger, der skal få nysgerrigheden til at blomstre.

quote Jeg håber, jeg har givet dig lysten til at forske og eksperimentere videre. Bare en lille smule.

Administrerende direktør i Experimentarium, Kim Gladstone Herlev

- Jo mere skørt og anderledes vi kan tænke, jo bedre. Der er virkelig tænkt ud af boksen, da vi lavede vores udstilllinger. Det har taget tre år, siger Experimentariums administrerende direktør, Kim Gladstone Herlev. 

I april i 2015 steg der en enorm røgsøjle op fra det daværende Experimentarium. Bygningen brændte ned, og siden har denne nye version vokset sig større og større, indtil man i dag var klar til åbningsfest med både Kronprins Frederik som æresgæst. Først i morgen åbner den nye bygning for offentligheden.

Experimentariums nye hjem er dobbelt så stort, som sin nedbrændte lillebror: Der er udstillinger på fire etager og 2.000 kvadratmeters tagterrasse at udforske. 

- Vi skal give lyst til at forske videre

Experimentarium er en stor leg med alle sanser. Du kan rejse med ubåd under vand eller udforske sansetunnelen, der tager dig med fra menneskets fødsels til død.

Fascinationen vil direktøren, give dig med hjem: 

- Jeg håber, jeg har givet dig lysten til at forske og eksperimentere videre. Bare en lille smule. Gå ind på nettet og søg efter mere information om ubåde eller måske du er interesseret i synssansen. Snak med dine bedsteforældre om, hvordan de oplever at se, siger Kim Gladstone Herlev.

- Efter et besøg hos os har du lidt mere med i bagagen, så du interesserer dig endnu mere for naturvidenskaben og teknologi. 

Otte millioner mennesker har besøgt Experimentarium siden det første spadestik i 1991, og hvert år lærer 100.000 skoleelever nyt i Experimentariet. 

Det kan du opleve på Experimentarium

Experimentarium byder på 16 spritnye udstillinger, der lærer dig nyt om fysik og teknologi. Her kommer et par eksempler: 
  • Under huden: Her kan du gå på opdagelsesrejse gennem menneskekroppens kringelkroge.
  • Bobleriet: Lær om den forbløffende videnskab bag sæbeboblerne, og nyd det smukke syn.
  • Den interaktive biograf: Her kan du se verdenspremieren på "Pigen, der ikke kunne sidde stille", og du spiller selv en vigtig rolle i filmen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik