Nu åbner ny international skole i København

Hovedstaden får landets første offentlige, internationale skole, som åbner i Carlsberg Byen.

Der vil blive talt på mange forskellige sprog, når  Europaskolen i København åbner den 29. november. For skolen er international, og så er den Danmarks første offentlige, internationale skole.  Det vil sige, at undervisningen af de primært internationale elever, er gratis.

Skolen henvender sig dels til danske forældre og dels til  højt kvalificerede udlændinge, der er taget til København for at arbejde, såkaldte expats.  Sidste år lå København på en niendeplads på listen over populære byer at tage arbejde i. Og andelen er stigende. Udenlandsk arbejdskraft udgør ifølge Dansk Erhverv i dag 14 pct. af den samlede arbejdsstyrke i hovedstadsområdet. I 2007 var det 10 pct.

Den nye skole får tre sproglige grundspor. Et dansk, et engelsk og et fransk. Og den bliver et af de midler, Københavns Komune skal arbejde med, når det handler om at tiltrække international arbejdskraft til byen.

-København har opnået stor anerkendelse internationalt hos både turister og udlændinge, der vil bruge en del af deres karriere her. I vores indsats for at skabe de bedste forhold for udenlandsk arbejdskraft og internationale virksomheder er det helt oplagt at kunne tilbyde undervisning på en international skole uden forældrebetaling, lyder det fra overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse fra Københavns Komune.

Industrien jubler

Og indsatsen for at tiltrække velkvalificeret international arbejdskraft til området er selvsagt noget, der støttes i Dansk Industri. Herfra lyder det fra administrerende direktør Mads Lebech:

-Dansk erhvervslivs konkurrenceevne er afhængig af tilgang af højt kvalificeret international arbejdskraft. Industriens Fond fandt det på den baggrund meget meningsfuldt, sammen med Københavns Kommune, at udvikle tankerne og ideen om en Europaskole, og Fonden valgte tillige at bidrage med økonomi til projektet. Ikke blot for at sikre et internationalt skoletilbud for børn af udenlandske medarbejdere, men også for at sikre et tilbud til danske børn, der vender hjem med deres forældre efter ophold i udlandet.

Plads til 1000 elever 

Europaskolen er reelt ikke helt ny. For den åbnede allerede i 2014 med fire klasser. Det foregik i lejede lokaler.  Men fra 29/11 har Europaskolen altså selvstændig adresse i Carlsberg Byen, hvor Prinsesse Marie skal tilføje åbningen af den nye skole lidt royal glamour.

Skolen vil, når den er fuldt udbygget, have omkring 1000 elever - fra børnehaveklasse og helt op til gymnasieniveau, hvor eleverne kan slutte med en internationalt anerkendt studentereksamen.

Skolen råder over et byggeri på i alt 14.000 kvadratmeter, og den er finansieret af Københavns Komune samen med Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik