Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

Norwegians flyvninger er hårdt presset af pilotstrejke

Parterne er stadig langt fra hinanden i flykonflikt. Torsdag forventes kun få fly i luften på de danske ruter.

Den danske indenrigstrafik vil torsdag fortsat være hårdt ramt af pilotstrejken i flyselskabet Norwegian.

- Billedet torsdag vil stort set nok være det samme som onsdag med mange aflysninger. Det er klart, at med så mange piloter i strejke, rammer det flytrafikken hårdt, siger kommunikationsrådgiver Daniel Kirchhoff i Norwegian.

Han vurderer, at også torsdag vil strejken berøre omkring 35.000 passagerer.

- Situationen er stærkt beklagelig over for vores passagerer, siger Daniel Kirchhoff.

I Norge oplyser informationschef Lasse Sandaker-Nielsen onsdag aften til NTB, at de norske indenrigsfly torsdag forventes at blive aflyst.

Han beder passagerne om at forberede sig på "en ganske dyster dag".

Det vil imidlertid være enkelte flyvninger mellem de skandinaviske hovedstæder, oplyser Sandaker-Nielsen.

Europa-ruterne vil afgå mere eller mindre som planlagt. Det betyder, at flyene til mange af de mest populære rejsemål sydpå som Antalya, Nice og Gran Canaria afgår som planlagt.

Langdistanceruterne til USA og Thailand, samt flyvninger til og fra London, bliver ikke berørt af strejken. Det samme gælder i stor stil også Spaniens rutene.

Norwegian måtte onsdag indstille al selskabets flytrafik i Skandinavien, fordi over 650 piloter - heraf 100 danske - strejker.

Piloterne i Norwegian har nedlagt arbejdet, fordi de frygter, at det skandinaviske datterselskab, som de er ansat i, Norwegian Air Norway (NAN), bliver nedlagt, og at de i stedet bliver tilbudt dårligere kontrakter i et nyt selskab.

Derfor kræver piloterne, at de bliver ansat i moderselskabet Norwegian Air Shuttle, men det afviser topchef chef for Norwegian, Bjørn Kjos.

Luftanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen vurderer over for Ritzau, at piloternes strejke koster "et sted mellem 25 og 60 til 70 millioner kroner om dagen".