North håber på hjemmebanefordel ved kæmpe gamerevent i København

F.C. Københavns og Nordisk Films e-sportshold North påtager sig favoritværdigheden til Copenhagen Games, der i år både byder på større rammer og flere præmiepenge.

Der er ingen tvivl om ambitionerne i Norths træningslokale på femte sal i Parken med udsigt over Danmarks nationalarena. Counterstrike-holdet, der er ejet af FCK og Nordisk Film, kommer til Copenhagen Games for at vinde.

- Jeg tror måske ikke, at det kan måle sig med det, vi plejer at være ude til, men lige præcis på grund af, at det er på dansk jord, så har det sin egen charme, og det bliver på en anden måde en fed oplevelse, siger Norths holdkaptajn MLS med det borgerlige navn Mathias Sommer Lauridsen til TV 2 Lorry. 

Copenhagen Games har i år opgraderet på flere fronter, efter e-sport er vokset voldsomt over de senere år.

Arrangementet er nu flyttet fra Øksnehallen til væsentligt større rammer i Bella Center, hvor man forventer over 10.000 tilskuere over de næste fire dage. 

I år stiller FC Københavns fuldtidsprofessionelle e-sportshold, der går under navnet North, til start i den danske turnering.

Copenhagen Games: E-sport er en liga for sig

Samtidig har præmiepuljen i Counterstrike-turneringen også fået et gevaldigt løft til 100.000 dollars - omkring 600.000 danske kroner.

quote Dengang var det chips og cola. Børn og unge der kom for at feste og spille om et grafikkort som førstepræmier eller tusind kroner, hvis det var stort. I dag spiller man om millioner

Jeppe Grünberg, Kommunikationsmanager, Copenhagen Games

- Det er en helt anden verden i dag. Dengang var det chips og cola. Børn og unge der kom for at feste og spille om et grafikkort som førstepræmier eller tusind kroner, hvis det var stort. I dag spiller man om millioner, lyder det fra Copenhagen Games' kommunikationsmanager, Jeppe Grünberg.

- Spillerne i dag er fuldtidsprofessionelle på et niveau, hvor de færreste almindelige sportsfolk bruger lige så meget tid og energi på det, som de gør, fortsætter han. 

Borgmester: "Udgangspunktet er at få folk ind i fællesskaber"

Også Københavns Kommune har i de senere år investeret kraftigt i e-sport og støtter også op om Copenhagen Games med 600.000 kroner.

- Udgangspunktet er at få folk ind i fællesskaber. Få folk ind i fritids- og idrætsklubber og give dem nogle kulturtilbud. Uanset om det er musikskolen, hockeyklubben eller e-sport, er det vigtigt at få alle med. Der er nogle, der er virkelig tiltrukket af computerspil, især de unge, og det må vi lytte til, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Alt.).

quote Uanset om det er musikskolen, hockeyklubben eller e-sport, er det vigtigt at få alle med. Der er nogle, der er virkelig tiltrukket af computerspil, især de unge, og det må vi lytte til

Niko Grünfeld, Kultur- og fritidsborgmester, København, Alternativet

Det glæder North, der i år har fundet plads til den danske turnering i en ellers meget travl turneringskalender.

- Jeg synes det er rigtig fedt at se, at man tager e-sport alvorligt i Danmark også - og der har Copenhagen Games også taget store skridt fremad i år. Der er både væsentlig højere præmiepulje, men også ny lokation. Før var det i Øksnehallen, hvor det godt kunne være lidt trangt, fordi e-sport er vokset så meget. Nu er det jo rykket ud til Bella Center, så nu er jeg rigtig spændt på at se, hvordan det setup kommer til at fungere, lyder det fra Valdemar Bjørn Vangså, der spiller i North under navnet "valde".

North: Vi håber på hjemmebanefordel

North påtager sig gerne favoritværdigheden, selvom niveauet i turneringen også har fået et løft fra tidligere år. 

Men her håber Valdemar Bjørn Vangså, at hjemmebanen bliver en fordel for de københavnske computerspillere. 

- Du er tæt på, hvor du bor, du kan tage metroen hjem, der er dansk mad, du har ikke jetlag, fordi du har haft en otte timers flyvetur. Og så synes jeg altid at stemningen altid er god i Danmark. Vi har rigtig, rigtig mange fans, der er super engagerede og committede i Danmark. Det glæder vi os til at spille foran.

Copenhagen Games begynder onsdag kl. 14. North er seedet og springer de første kvalifikationsrunder over, så de kommer derfor først i kamp på fredag.

Udover de mange tilskuere i Bella Center, så forventer man, at over tre millioner seere fra hele verden vil følge med i kampene via live streaming.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik