Nørrebro glæder sig over ny politistation

Handelslivet og lokale politikere ser frem til, at politiet snart åbner en lokal politistation på Nørrebro.

Bydelen Nørrebro i København får snart igen en lokal politistation.
Det vækker glæde blandt lokale borgere i det landskendte københavnerkvarter, som - i socialt belastede områder - døjer med gaderøverier og voldsepisoder.
- Vi har før beklaget os over, at vi ikke længere har en lokal politistation, fortæller Hans Mejlshede, som er formand for Nørrebro Handelsforening.
- Så det er rigtigt godt, hvis vi får en. Det har en forebyggende effekt. Ikke mindst med de fikspunkter, som vi har, med Mjølnerparken og Blågårds Plads, tilføjer han.
Tirsdag aften lovede politidirektør Johan Reimann fra Københavns Politi, at bydelen snart får sin nærpolitistation tilbage.
Meldingen kommer kort tid efter et opsigtsvækkende overfald på Indre Nørrebro, hvor fire unge jyder blev hevet ud af deres Mercedes og overfaldet med slag, spark og knivstik af en gruppe på 10-12 personer.
Det brutale episode fandt sted lørdag eftermiddag ved Folkets Park, der ligger tæt på Blågårds Plads, som er arnested for den berygtede gadebande af samme navn.
Det vides endnu ikke, hvor Nørrebros nye politistation konkret skal ligge. Men der har tidligere ligget en nærpolitistation på Nørrebrogade nummer 88. Den lukkede i efteråret sidste år.
- Det var en rigtig dårlig og forhastet beslutning, siger Hans Mejlshede, som selv har en låseforretning midt på det livlige handelsstrøg, som gennemskærer bydelen.
- Politiet har efterfølgende hældt fire liter vand ud af ørerne og sagt, at de skam patruljerer lige så meget på Nørrebrogade, som de har gjort før. Men det passer ikke, tilføjer han.
Lars Aslan Rasmussen (S) - som sidder i Københavns Borgerrepræsentation og har boet hele sit liv i bydelen - slog tirsdag på tromme for at få et fast korps af betjente tilbage til Nørrebro.
- En lokal politistation vil være en permanent løsning, som skaber tryghed og løser mange af Nørrebros store problemer med kriminalitet, lød det fra lokalpolitikeren.
Hans partifælle Kim Christensen - som er formand for Nørrebro Lokaludvalg - har også længe efterlyst en lokal politistation i kvarteret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik