Nordsjællandske husejere forgyldt på et år

Boligpriser: En del nordsjællandske husejere har oplevet prisstigninger på over 100.000 kroner det seneste år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Priserne på de nordsjællandske mursten er det seneste år vokset betragteligt. En del nordsjællandske husejere har det seneste år oplevet, at deres hus er steget med mere end 100.000 kroner.

Det viser en opgørelse, som Nordea har lavet for Frederiksborg Amts Avis.

Topscoreren er Fredensborg, hvor et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter nu koster i omegnen af 2,25 millioner kroner.

Det er 183.000 kroner mere end sidste år. Allerød, Furesø, Hørsholm og Helsingør har også oplevet prisstigninger på mere end 100.000 kroner. Den eneste kommune, som har oplevet faldende priser, er Halsnæs. Her er husene tværtimod blevet 100.000 kroner billigere på et år ifølge avisen.

- Nordsjælland er godt beliggende i forhold til København. Normalt sker vendingen på boligmarkedet i København, og her er priserne steget pænt igennem det seneste 2,5 år, så det ser vi slå igennem i Nordsjælland nu, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit.

Samtlige ejendomsmæglerkæder melder i øjeblikket om stigende hussalg. Det er udløst af en kombination af fortsat historisk lave renter og et arbejdsmarked i bedring, som derfor betyder, at flere kan få grønt lys til at købe et hus. Udviklingen polstrer samtidig friværdien ekstra godt hos de nuværende boligejere.

En ny opgørelse fra Danske Bank viser, at husejerne i Rudersdal topper med en gennemsnitlig friværdi på 1,6 millioner kroner, men det er husejerne i Helsingør, der har oplevet den største udvikling det seneste år. Her er friværdien øget med 145.000 kroner ifølge opgørelsen.

- Vi forventer lave renter året ud, så der er grobund for yderligere prisstigninger i 2015 i omegnen af tre procent, siger Lise Nytoft Bergmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik