Foto: TV2/Lorry

"Den Danske Riviera": Nordsjællandske havne i fælles fremstød

Samarbejde skal skaffe flere sejlende turister i nordsjællandske havne

10 havne af forskellig størrelse - og et fælles projekt skal nu få flere sejlere til at lægge vejen forbi de nordsjællandske kyster.

Det glæder mig, at vi kan igangsætte nye- og spændende tiltag til gavn også for den maritime turisme, som jo i sidste ende skaber vækst og arbejdspladser.

Annette Sørensen, direktørfor VisitNordsjælland.

Det er havne i Halsnæs, Gribskov, Helsingør og Fredensborg, der sammen med Maritim Turisme, Visit Nordsjælland og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark etablerer det fælles fremstød.

Første skridt i samarbejdet er et online inspirationsunivers for sejlere, men også for gæster, der søger den gode stemning i og omkring havnen. Den Danske Riviera er navnet på sejlerdestinationen, der markedsføres og søsættes på havneportalen, Havneguide.dk, der drives af Foreningen for Lystbådehavne I Danmark. 

- Vi ønsker at tiltrække flere gæstesejlere til havnene og fælles markedsføring er én
af mulighederne for at styrke havnenes økonomi, fortæller Jesper C. Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, der repræsenterer 243 medlemshavne.

Læs også Drone-video: Her kommer det første cruise-skib til Hundested

- Med en større og sammenhængende formidling af maritime oplevelser, bliver turisterne forhåbentlig lidt længere og bruger lidt flere penge end ellers, siger han.

Til formålet har parterne samlet oplevelser, seværdigheder og aktiviteter i naturen i og omkring havnene. Sejlerne præsenteres blandt andet for spændende søkortsfortællinger, gæve historier, cykelruter i området og spændende steder for børn. 

Læs også Krydstogtsæsonen starter - det kan mærkes på trafikken

- Ved at arbejde sammen og fokusere på Nordsjællands maritime værdier og turisme-muligheder, kan vi opnå meget mere end vi kan enkeltvis. Det glæder mig, at vi kan igangsætte nye- og spændende tiltag til gavn også for den maritime turisme, som jo i sidste ende skaber vækst og arbejdspladser, fortæller Annette Sørensen, direktør
for VisitNordsjælland.

Læs også Gilleleje Havn er klar