Arkivfoto Foto: Ditte Valente / Scanpix

Nordsjællandske håndværkere bliver lænset for dyrt værktøj

Tyve går i stigende omfang efter dyrt værktøj. Tyverierne er vanskelige at bevise - men mulige at forebygge.

Når nordsjællandske håndværkere går ud til bilen for at køre på arbejde, bliver mange stoppet af knuste ruder og forsvundet værktøj. 

Senest i Humlebæk og Fredensborg, hvor der natten til onsdag var seks tyverier.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mere end en fordobling

Og tyverierne er desværre intet særsyn. Tal fra Rigspolitiet viser, at i Nordsjælland er antallet af den slags anmeldelser mere end fordoblet fra 2013 til 2016.

De går typisk efter kostbart, professionelt værktøj, der er letomsætteligt. Hvis det ikke er mærket, så er det vanskeligt for os at bevise efterfølgende

Politikommissær Mogens Mogensen, Nordsjællands Politi

- De går typisk efter kostbart, professionelt værktøj, der er letomsætteligt. Hvis det ikke er mærket, så er det vanskeligt for os at bevise efterfølgende, siger politikommissær Mogens Mogensen fra Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amtsavis.

I løbet af årets første ni måneder var der 540 anmeldelser i Nordsjælland, hvilket er 31 procent flere end samme tidsrum sidste år. På landsplan var stigningen på 50 procent.

Politiet ved ikke, om der er tale om tyve fra Danmark eller udlandet. Men der tegner sig et klart mønster, hvor flere biler bliver lænset i et område, og herefter rykker de videre. 

Læs også Stjal smykker for millioner - sådan opsporede politiet 12 klatretyve

Dansk Byggeri: Sådan forebygges tyveri

Tyverierne sker oftest, når firmabilerne holder parkeret på privatadressen. Og Dansk Byggeri opfordrer jævnligt sine medlemmer om at gøre varebilerne mindre attraktive for tyvene.

- Det kan være DNA-mærkning af de dyreste genstande, hvor man med uv-lys hurtigt kan se, om det er stjålet. Ellers handler det om rettidig omhu ved at tage noget af det allerdyreste med ind og parkere på oplyste steder for eksempel, siger Lasse Møller Vollesen, afdelingschef i Dansk Byggeri til Frederiksborg Amtsavis.

Læs også Travle tyve går efter værktøj: Ti indbrud på en nat