Nordsjællandsk nationalpark forsinket

Den skulle være åbnet i 2009, men nationalparken "Kongernes Nordsjælland" bliver mindst tre år forsinket.

Der går flere år, før danskerne kan nyde naturen i nationalparken "Kongernes Nordsjælland". Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Da tidligere miljøminister Troels Lund Poulsen i januar 2008 fik flertal for at oprette fire nye nationalparker, var planen, at den nordsjællandske skulle åbne i efteråret 2009.

Det seneste oplæg til en parkafgrænsning fra de fem nordsjællandske nationalparkkommuner Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg og Halsnæs har ifølge Frederiksborg Amts Avis nu ligget i over et år på miljøministerens bord og venter på at komme i høring.

Projektleder Jakob Harrekilde, Skov og Naturstyrelsen, fortæller, at der ikke er nogen fast tidsplan for nationalparken, men han regner med, at parken kan sendes i høring i løbet af 2011.

- Og det tager cirka seks-ni måneder fra en park sendes i høring, til den kan slå dørene op. Så en nordsjællandsk indvielse i 2012 er et godt bud, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Fra miljøminister Karen Ellemann (V) er der tavshed om, hvordan der igen kommer skub i den nordsjællandske nationalpark.

/ritzau/

2010-06-29T07:42:28+0200