Nordsjællands Politi laver massiv spritkontrol

Som led i en fælleseuropæisk indsats mod spiritus- og narkokørsel vil Nordsjællands Politi i denne uge sætte alt disponibelt mandskab ind i jagten på påvirkede bilister.

Hvis du skal gennem Nordsjælland som bilist i denne uge, er der stor chance for, at du lige skal puste i et alkometer de kommende dage.

Overalt i Europa er der fokus på spiritus- og narkokørsel her i uge 50, og Nordsjællands Politi er klar til at kontrollere morgen, middag, aften og nat. Det fortæller Kim Bruun, leder af Nordsjællands Politis færdselsafdeling til Frederiksborg Amts Avis.

- Alt disponibelt mandskab i færdselsafdelingen skal i denne uge kontrollere bilister overalt på gader og stræder i Nordsjælland. Udover at vise kørekort vil alle bilister også blive bedt om at puste i vores alkometer, siger Kim Bruun.

Den fælleseuropæiske indsats mod spiritus- og narkobilister er koordineret af TISPOL (Trafic Information System Police, red.) og her i uge 50 vil godt en million bilister blive standset og testet overalt i Europa. Sidste år blev 14.626 taget for spirituskørsel og knap 3000 for narkokørsel.

- På landsplan viser statistikken, at årsagen til hver femte færdselsulykke er, at føreren er påvirket af enten alkohol eller narko. Statistikkerne viser også, at der på landsplan er en svag nedgang af antallet af spiritussager. Desværre ligger Nordsjælland over landsgennemsnittet. Derfor har vi fuld fokus på dette område, siger Kim Bruun.

Mandag var Nordsjællands Politi på jagt efter spritbilister i Hundested. Jagten fortsætter i dag i Ledøje og Nødebo-området og i resten af Nordsjælland ugen ud.

- Vi begyndte vores særlige spiritusindsats i forbindelse med julefrokosterne i torsdags. Til dato har vi standset 1783 bilister fordelt på 16 kontroller. Foreløbigt har vi snuppet fire, der var påvirket af alkohol og to, der var påvirket af narko, fortæller Kim Bruun, der forsætter:

- Det er seks for mange, og det viser, at der stadig er behov for kontrol.

Derudover har Nordsjællands Politi taget yderligere fem påvirkede førere. Heraf var to involveret i ulykker.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere