Nordsjællands Politi gør grin med populær ungdomstendens

Der er et vigtigt budskab bag den sjove gimmick.

"1000 LIKES INDEN KLOKKEN 15, OG VI GØR KÅL PÅ DENNE CITRONMÅNE!" Sådan starter et Facebookopslag, fra Nordsjællands Politi. 

Dette opslag på en lukket facebook-gruppe førte tirsdag til anholdelsen af to teenagedrenge, der havde lavet opslaget for sjov.
Dette opslag på en lukket facebook-gruppe førte tirsdag til anholdelsen af to teenagedrenge, der havde lavet opslaget for sjov.

På blot 24 timer har opslaget fået mere end 7.000 reaktioner plus hundredevis ad kommentarer og delinger. Og det er der nok en god grund til. 

Politiets opslag rammer nemlig lige ned i en populærungdomstendens, der handler om at jagte 'likes' på sociale medier. De bruger eksemplet fra tirsdag, hvor en ung handelsskoleelev blev anholdt, fordi han skrev på Facebook, at han ville skyde sin lærer, hvis han fik 5.000 likes inden klokken 14, til at komme med et vigtigt budskab: 

- Husk på, at de sociale medier ​ikke ​er en anden verden, hvor landets lov​ og ret​ ikke gælder​, og hvor hårde ord ikke har nogen konsekvenser​. Truer du nogen online​, er strafferammen den samme, som hvis du truer dem på gaden. Og mobber du nogen online​ i stedet for offline​, gør det stadig ondt på offeret. Og det gælder, uanset om mediet hedder Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram, Jodel, WhatsApp, MySpace eller noget ottende. ​

Tænk jer om

Nordsjællands Politi lægger vægt på, at en joke hurtigt kan blive meget alvorlig, hvis den har truende eller destruktiv klang. 

- Hvis vi skal finde noget positivt ved sagen, så er det da, at den kan bruges som afsæt til at give jer alle dette velmenende råd: Husk at tænke jer godt om både on- og offline, for mobning og trusler kan have store konsekvenser, uanset hvor det foregår. Det viser denne sag i al sin tydelighed, skriver Nordsjællands Politi.

Facebook-opslaget slutter morsomt:

- De 1000 likes vi bad om i overskriften var i øvrigt bare for at illustrere pointen. Vi har allerede spist citronmånen...


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik