Nordsjællands Politi deler vandene og starter vigtig debat

I et Facebookopslag kommer Nordsjællands Politi med en række opfordringer til både de bløde og hårde sommertrafikanter på landevejene.

CYKLISTER OG BILISTER – FORÉN JER

Sådan indleder Nordsjællands Politi sit Facebookopslag, der har til formål at gøre både cyklister og billister ekstra opmærksomme på hinanden, når de kører rundt på landevejene i sommerperioden.

quote Dette opslag kommer til at dele vandene mellem de to grupper, som det henvender sig til, og vi kommer måske til at se en debat med hvæssede kløer i kommentarfeltet.

Nordsjællands Politi

- Dette opslag kommer til at dele vandene mellem de to grupper, som det henvender sig til, og vi kommer måske til at se en debat med hvæssede kløer i kommentarfeltet, skriver Nordsjællands Politi i opslaget.

Men politiet er klar til at gå ind i debatten, for de vil gerne ud med en række vigtige budskaber til de to grupper, cyklister og billister, som især i sommermånederne skal deles om pladsen på vejene.

- De to gruppers forhold på landevejene er nemlig desværre nogle gange som forholdet mellem hund og kat. Dyrevenner ved dog, at med lidt tilpasning og gensidig respekt kan hund og kat godt leve i harmoni, skriver de.

Nordsjællands Politi skriver ironisk om det danske sommervejr, som mange desværre stadig går og venter på, men som alligevel har fået mange motionscyklister ud på landevejene - en tendens, der i høj grad skyldes danskernes inspiration fra Tour de France, som på søndag afsluttes i Paris.

- Erfaring fra tidligere viser, at det altså kan skabe nogle verbale sammenstød, når Tour de France får en del danske cyklister til at sadle jernhesten og finde spandex-sættet og klikskoene frem, og der bliver kørt på den store klinge - selvom det er hårdt, skriver Nordsjællands Politi med endnu en ironisk bemærkning, denne gang til cykelholdet Team Easy On fra satireprogrammet Drengene Fra Angora. 

quote De to gruppers forhold på landevejene er nemlig desværre nogle gange som forholdet mellem hund og kat.

Nordsjællands Politi

Med bag de sjove sætninger ligger en alvorlig virkelighed, og budskabet er ikke til at tage fejl af.

Opfordringen om at passe på hinanden før man mødes på landevejene suppleres af Nordsjællands Politi med tre gode råd til både cyklister og billister: 
 

Gode råd til bløde og hårde landevejstrafikanter.

Til cyklisterne:

∘ Er der cykelsti? Så skal I bruge den.
∘ Lig maks. to og to på række.
∘ Hold øje med de øvrige trafikanter og læg jer én og én, hvis en bil skal overhale.

Til bilisterne:

∘ Sprinklervæske er kun til forruden.
∘ Din bil er ikke en servicevogn, så råb ikke ad cyklisterne.
∘ Hold afstand og overhal kun, når det er helt sikkert.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik