Nordsjællands Hospital dropper plastik i kantinen

I arbejdet for et grønnere hospital har man på Nordsjællands Hospital nu valgt at dropppe engangsservice i kantinen.

Nordsjællands Hospital dropper engangsservice i kantinen. Foto: Nordsjællands Hospital

Medarbejdere på Nordsjællands Hospital har længe haft for vane at bruge plastikservice, når de besøgte kantinen. Så kunne man nemt tage maden med op på kontoret og så smide servicen ud bagefter.

Måske er det billigere på papiret med plastikservice, men vi bliver nødt til at gøre det

Helle Steen Petersen, køkkenchef, Nordsjællands Hospital

Det betød sidste år, at Nordsjællands Hospital købte lidt over 77.000 engangstallerkner til kantinen. Derudover blev 7.500 og krus og 9.500 knive og gafler købt ind for at følge efterspørgslen.

Men fremover skal medarbejderne vænne sig til en mere miljøvenlig fremtid på Nordsjællands Hospital.

Udfases efter ferien

Efter en opfordring fra køkkenchef Helle Steen Petersen om at skrotte plastikken, er det nu vedtaget, at plastikken stille og roligt forsvinder fra kantinen, når sommerferien for alvor er forbi.

- Det har jeg det rigtigt godt med. Vi bruger mange ressourcer på plastikservicen nu, og fokuserer allerede på at være miljøvenlige. Derfor var det nærliggende at skrotte plastikservicen også.

Vi lever i en verden, hvor vi har brug for at vende regnearket om

Helle Steen Petersen, Køkkenchef, Nordsjællands Hospital

I alle Region Hovedstadens hospitaler er der krav om 60 procent økologi i kantinen og i maden til patienter. Derfor var det for køkkenchefen helt naturligt, at plastikservicen skulle lade livet.

- Vi vil gerne være miljøbevidste, og når vi nu allerede laver økologisk mad, hvorfor skulle vi så ikke skifte plastikken ud med porcelæn?

Handler om tilvænning

Selvom opvaskemaskinen kommer til at køre et par ekstra omgange, og medarbejderne skal returnere porcelænet, hvis de spiser på kontoret, så giver omstillingen her alligevel god mening på flere måder:

- Opvasken vil naturligvis stige, men omvendt vil vi bruge meget mindre plastik. Det tager også lang tid at bortskaffe plastik, fordi det skal vaskes og sorteres. Og så har vi en teori om, at maden smager bedre på rigtige tallerkner med rigtigt bestik

Helle Steen Petersen er glad for, at man nu dropper plastikservice på Nordsjællands Hospital. Foto: Nordsjællands Hospital

- Vi lever i en verden, hvor vi har brug for at vende regnearket om. Måske er det billigere på papiret med plastikservice, men vi bliver nødt til at gøre det. Jeg tror ikke, nogen synes, det er lettere, men vi skal vænne os til den nye måde, siger Helle Steen Petersen til TV 2 Lorry.

Der vil stadig være enkelte stykker plastik i kantinen såsom kopper til at varme suppe, og ander nødvendige ting, men med udfasningen, der allerede er i gang, har man på Nordsjællands Hospitals kantine skåret plastikforbruget ind til benet, ifølge køkkenchefen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik