Nordsjælland vil have flere turister på to hjul

Siden mandag har internationale rejseselskaber været på charmetur i Nordsjælland, for selv at opleve de mange oplevelser, som cykelferier skaber.

quote Folk, der bruger cykel, mens de er på ferier, er gladere gæster og har et lidt højere døgnforbrug

Bettina Kampmann, Projektchef, VisitNordsjælland

Hvert år bruger hver fjerde turist cyklen, når de er på ferie i Nordsjælland. Og mange af de turister, der besøger Danmark i dag siger allerede, at det at cykle, er en af grundene til, at de rejser til landet.

Men det er ikke nok. I hvert fald ikke, hvis du spørger VisitNordsjælland, der sammen med VisitDanmark og Dansk Cykelturisme har inviteret internationale rejsearrangører til Gilleleje for at fortælle udlandet om det geniale ved cykelferie i Nordsjælland:  

- Vi vil gerne have at alle gæster, inklusiv sommerhusgæsten bruger cyklen. Folk, der bruger cykel, mens de er på ferier, er gladere gæster og har et lidt højere døgnforbrug. Derfor vil vi gerne slå et slag for cykelturisme, for det er fedt, og vi har en masse smaddergode områder til formålet, siger Bettina Kampmann, Projektchef i VisitNordsjælland til TV 2 Lorry. 

Flere på to hjul

quote Vi har korte afstande, vi har strande og mange små lokale og autentiske oplevelser

Bettina Kampmann, Projektchef, VisitDenmark

Allerede sidste år skød VisitNordsjælland kampagnen ”1 ud af 3 turister på 2 hjul” i gang. Den skal blandt andet forsøge at gøre naturområderne Nordsjælland til et mekka for udenlandske cykelturister ved at fortælle om alt det, Nordsjælland byder på:

- Vi har en fantastisk nordkystrute, hvor man får hele kysten med. Infrastrukturen fungerer, og de udlændninge, vi har haft besøg af siden mandag elsker slottene. Vi har korte afstande, vi har strande og mange små lokale og autentiske oplevelser. Og så er der nærheden til København, den tæller også rigtig meget for turisterne, siger Bettina Kampmann til TV 2 Lorry. 

VisitNordsjællands vision:

Hver 3. gæst frem mod 2020 skal cykle under sit besøg i Nordsjælland. Hvis det lykkes, estimeres det, at VisitNordsjællands fem ejerkommuner kan øge den cykelrelaterede omsætning fra 290 mio. kr. i 2015 til næsten 440 mio. kr. i 2020.

Kilde: VisitNordsjælland

Ambitionen er, at flere sikre cykelstier og veje, mulighed for at leje cykler og samarbejde med lokale virksomheder skal få turisterne til at vælge en cykeltur nord for hovedstaden. Målet er, at hver tredje gæst i Kongernes Nordsjælland cykler rundt i 2020. I dag er det kun hver fjerde.

Cykelturisme i fremgang

Mellem 2008 og 2014 er antallet af cyklende turister steget med 22 procent. Men det er ikke kun udlejning af cykler, der gør cykelturisme til en god forretning. I 2015 udgjorde turisternes 1,4 millioner overnatninger en omsætning på omkring fem milliarder kroner i Nordsjælland.

I VisitNordsjællands egen strategi er pejlemærket for 2020, at omsætning stiger til lidt over seks milliarder kroner. Og ifølge VisitNordsjælland er det mål slet ikke urealistisk, hvis både kommunen, private og VisitNordsjælland som markedsfører, går sammen:

- Det kan så meget, og vi kan se, efterspørgslen er der. Vi ser generelt, at aktive ferier og cykelferier bliver mere populære, men vi kan kun komme i mål, hvis vi alle arbejder sammen. Det er vigtigt, at cykelstier og resten af infrastrukturen spiller, og det er en kommunal opgave, siger Bettina Kampmann, Projektchef, VisitNordsjællan til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik