Nordsjællands Politi sætter denne uge fokus på de mange indbrud ved hver dag at offentliggøre antallet af anmeldte indbrud i Nordsjælland inden for det seneste døgn. Foto: Shutterstock

Nordsjælland plaget af indbrud i ferien: Her slog tyvene til

Det er ikke nyt, at Nordsjælland er populært for tyveknægte. Men i efterårsferien er det særlig slemt.

Efterårsferie betyder hygge, fri og familiebesøg. Det efterlader mange hjem uden beboere - og det er et paradis for indbrudstyve.

Nordsjælland er som sædvanligt særligt hårdt ramt af indbrud, og siden efterårsferiens start fredag den 13. oktober har nordsjællanderne anmeldt intet mindre end 132 indbrud til politiet.

Så er det ikke nogen hemmelighed, at der i Nordsjælland nok er kortere imellem husene, hvor der er værdier at komme efter.

Politiinspektør Lau Thygesen, Nordsjællands Politi

Særlig slemt står det til i Gentofte, hvor borgerne på en uge har anmeldt 56 indbrud.

Den næstmest populære indbruds-kommune er Rudersdal, der dog slet ikke når Gentofte-højder. Her har beboerne anmeldt 12 indbrud, mens Hillerød er lige i hælene med 11 anmeldelser.

- Der er formentlig flere årsager til, at Nordsjælland er hårdere ramt af indbrud end andre landsdele. Vi ligger nær København, der er gode muligheder for at komme hurtigt hertil og fra med offentlig transport, og så er det ikke nogen hemmelighed, at der i Nordsjælland nok er kortere imellem husene, hvor der er værdier at komme efter, siger politiinspektør fra Nordsjællands Politi, Lau Thygesen.

Her kan du se, hvor mange indbrud nordsjællænderne har anmeldt i efterårsferien:

iPhone-finder fandt oversavet jagtgevær

Nordsjællands Politi er opmærksomme på de mange anmeldelser, og har derfor oprettet en særlig indsatsgruppe, der udelukkende efterforsker indbrud.

- Det er ærgerligt, at man ikke kan have sine ting i fred, men har man én gang haft indbrud, ved man, hvor ubehageligt det er, også selvom indbrudstyvene sidenhen bliver fanget. Vi opfordrer derfor kraftigt til, at man sikrer boligen og indgår aftaler med naboerne om at holde et vågent øje med ubudne gæster i nabolaget, slutter Lau Thygesen.

Sådan sikrer du dit hjem for tyve

  • Luk og lås døre og vinduer
  • Placer værdier, så de ikke er synlige udefra
  • Lad noget lys være tændt, lad rodet ligge og lad opvasken stå
  • Lås skuret og lad ikke redskaber ligge fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet
Kilde: Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi har haft held med at fange en indbrudstyv takket være "Find My iPhone". Programmet kan vise ejeren den præcise placering af telefonen.

Den funktion brugte politiet imod en indbrudstyv natten til onsdag. Telefonen bragte dem til tyvens lejlighed, hvor man fandt tyvekoster fra flere forskellige indbrud, og deriblandt et oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition.

Manden blev stillet for en dommer, hvor han blev varetægtsfængslet i to uger, imens politiet efterforsker videre på sagen.

Læs mere om sagen i Nordsjællands Politis Facebook-opslag her: