Nordsjælland plages af benzintyve

338 gange i år har en person i Nordsjælland fyldt benzin på sin bil og trykket på speederen, før han har betalt regningen. Med de stigende benzinpriser, stiger også antallet af tyveri af benzin voldsomt. På landsplan bliver det til stjålen benzin for 25 millioner kroner. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Med de benzinpriser er det efterhånden guld, man hælder ud af hanerne. Det kan vi se på det stigende antal af benzintyverier fra tankstationerne, siger chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi.

En udbredt metode er, at unge mænd stjæler et sæt nummerplader, som de skruer på deres egen bil, kører hen og tanker, og smider pladerne ud bagefter. Sådan et tilfælde fik Nordsjællands Politi fingene i, da en ung mand fra Hillerød blev anholdt i sidste uge, mens han var ved at skifte pladerne tilbage til sin egen bil.

Hen over sommeren har politiet kørt en kampagne for at få borgerne til at skrue deres nummerplader fast, så de ikke er så lette at stjæle. Senest har politiet også sendt et brev ud til samtlige autoværksteder i Nordsjælland, hvor de råder til, at værkstederne hjælper deres kunder med at skrue pladerne fast.

Politiet vil også gerne have tankstationerne til at gøre mere selv. Men det betyder imidlertid et dilemma for tankstationerne.

- Vi kender kun problemet alt for godt. På nogle af de stationer, der er hårdest ramt, har vi lukket de standere, som ligger længst væk og er sværest at holde øje med, så man kun kan købe med kreditkort. Men vores dilemma er, at vi heller ikke vil genere vores gode kunder alt for meget, som ønsker både at købe benzin og en kop kaffe, siger Per Brinch, der er PR- og kommunikationsdirektør hos Statoil til Frederiksborg Amts Avis.

Indtil nu er der blevet stjålet 2282 sæt nummerplader i Nordsjælland i 2012.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere