Nordsjælland mangler tilbud til hjemløse

De nordsjællandske kommuner er ikke gode nok til at samle hjemløse og misbrugere op fra gaden. Derfor ender de svageste nordsjællændere i dyb nød på Vesterbro. Sådan lyder kritikken fra den frivillige hjælpeorganisation Gadejuristen, som giver nystiftet pris til en socialrådgiver fra Rudersdal Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis, tirsdag.

- Over halvdelen af de mennesker, som ender på gaden hos os, kommer fra andre kommuner end København. Vi har brug for, at kommunerne kaster sig ind i kampen og er med til at udvikle kreative løsninger, siger Nanna Gotfredsen, der er leder af Gadejuristen.
I Københavns Kommune bekræfter man, at en stor del af de borgere, som lever på gaden i hovedstaden, stammer fra omegnskommunerne. Også socialoverlæge Peter Ege efterlyser større ansvar hos blandt andet de nordsjællandske kommuner.
- Kommunerne er ikke så villige til at stille op med behandlingstilbud, som man burde være. Vi oplever ofte, at de er afvisende, men borgerne ville have bedst af at blive, hvor de kommer fra, også for deres egen skyld, for Københavns kan godt være et råt miljø, siger Peter Ege, som mener, at der især er brug for, at kommunerne kan sammensætte individuelle tilbud til borgerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere